Ďalším výhercom predvianočných miliónov dolárov je vodič kamiónu

Jedným z dvoch výhercov druhého najvyššieho jackpotu v histórii stávkových hier v Spojených štátoch je vodič kamiónu vietnamského pôvodu, ktorý na svoju tiket zabudol. Spomenul si naň až po dovolenke a preto sa k výhre prihlásil až teraz s oneskorením.

04.01.2014 14:10
lotéria, Mega Millions Foto: ,
Lotéria Mega Millions
debata (3)

Losovalo sa už pred Vianocami a s inou výherkyňou v stávkovej hre Mega Millions získal 636 miliónov dolárov. Informovala o tom v piatok agentúra AP.

Steve Tran si víťazný tiket kúpil za päť dolárov v San José, kam často jazdí s rodinou, pretože v meste žije veľká vietnamská menšina. Potom ho založil a zabudol, kým ho nezarazilo, že jeden z výherných tiketov je zo v San José. Vŕtalo mu to hlavou uprostred noci, tak vstal a išiel si to overiť.

Po pochopiteľňom šoku, ktorý zasiahol celú zburcovanou rodinu, potom zavolal svojmu šéfovi, že už do práce nepríde. Teraz má 60 dní na rozmyslenie, či bude chcieť ročnú splátku počas tridsiatich rokov alebo jednorazové vyplatenie svojej sumy. V druhom prípade sa jeho výhra podľa ustanovení lotérie zníži na „obyčajnú“ polovicu z približne 341 miliónov dolárov.

Druhá výherkyňa z Georgie Ira Curryová sa pre túto druhú možnosť už rozhodla. Robí to prakticky každý výherca.

Doposiaľ najvyššia výhra bola v rovnakej hre predvlani v marci. Niekoľko výhercov si vtedy rozdelilo jackpot vo výške 656 miliónov dolárov.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #lotéria #Mega Millions