Peugeot preskúma, či sa mu vyplatí zatvoriť niektoré výrobné linky

Francúzska automobilka PSA Peugeot Citroën začne o niekoľko týždňov pracovať na štúdii, ktorá pomôže spoločnosti rozhodnúť sa, či má zatvoriť niektoré linky vo svojich závodoch vo francúzskych mestách Poissy a Mulhouse.

09.12.2013 08:56
debata

Výsledok bude známy v prvom kvartáli budúceho roka. Informovala o tom hovorkyňa spoločnosti PSA. "O niekoľko týždňov začíname vnútornú štúdiu, ktorej výsledky budú známe pravdepodobne v prvom štvrťroku budúceho roka,“ uviedli predstavitelia PSA vo svojom stanovisku.

Závod v Mulhouse by mal v nasledujúcich rokoch vyrobiť od 190 tis. vozidiel do 230 tis. vozidiel. Fabrika v Poissy by mala vyrobiť od 240 tis. áut do 270 tis. automobilov. Automobilka PSA už jeden zo svojich závodov zatvorila, keďže počas poklesu na európskom trhu mala nadmerné kapacity.

PSA Peugeot Citroën pôsobí aj na Slovensku. V Trnave má závod, ktorý je technologicky najnovším v skupine. Strategickú investíciu francúzsky koncern oznámil v januári 2003 a do začatia výroby dosiahla 700 mil. eur. V prvom štvrťroku 2009 prišla na trh novinka Citroën C3 Picasso, ktorá sa vyrába výhradne na Slovensku, pričom investície do jej výroby dosiahli ďalších 100 mil. eur. V novembri 2011 začal závod s výrobou modelu Peugeot 208.

debata chyba
Viac na túto tému: #PSA Peugeot Citroën