Český Špindlerův Mlýn môže celý skončiť v slovenských rukách

Majiteľ českej spoločnosti Snowhill Tomáš Němec predáva svoj ​​podnik a spolu s ním aj päťdesiatpercentný podiel vo firme Melida, ktorá rok prevádzkuje najväčší český skiareál Špindlerův Mlýn v Krkonošiach. Záujem o kúpu má slovenský podnikateľ Igor Rattaj. Rattaj to povedal pre pondelkové vydanie týždenníka Euro.

01.12.2013 20:26
debata (1)

Snowhill prevádzkuje šesť českých lyžiarskych stredísk, napríklad Herlíkovice alebo Kašperky. Firma Melida je spoločným podnikom slovenskej spoločnosti Tatry Mountain Resorts (TMR) a českej SMMR zo skupiny Snowhill. Areál v Špindlerovom Mlyne má od vlaňajšieho novembra v dvadsaťročnom prenájme od Českého svazu tělesné výchovy (dnes České unie sportu).

Rattaj, ktorý je jedným z akcionárov TMR, podľa Eura zvažuje, že najskôr kúpi od Snowhill spoločnosť SMMR a potom 100 percent akcií samotného Snowhillu. Podľa informácií týždenníka by sa transakcia mohla uskutočniť ešte pred začatím zimnej sezóny.

Spoločnosť TMR, s ktorej akciami sa obchoduje aj na pražskej burze, na Slovensku prevádzkuje najväčšie lyžiarske strediská vo Vysokých a Nízkych Tatrách, ako aj ubytovacie zariadenia a najväčší slovenský akvapark pod Tatrami.

Tatranskí podnikatelia už Melidu rok fakticky riadia a už dnes sú s prvou sezónou v Krkonošiach spokojní. Po zaplatení ročného prenájmu vyše 40 miliónov českých korún, ktorý pred rokom ČSTV vypočítalo na základe najlepších výsledkov skiareálu za posledné roky, zostane Melide čistý zisk vo výške niekoľko desiatok miliónov korún, dodáva Euro.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #TMR #Snowhill #Melida #Špindlerův Mlýn