Penta predala sieť českých ambulancií MediClinic

Investičná skupina Penta predala sieť českých súkromných ambulancií MediClinic a.s. Obchod uzavrela v stredu, informovala spoločnosť na webových stránkach. Novými majiteľmi sú Pavel Vajskebr a Eduard Bláha. Obaja v minulosti pracovali pre Pentu.

28.11.2013 14:34
debata (2)

"Predaj spoločnosti MediClinic je napĺňaním našej investičnej stratégie, ktorá predpokladá postupný odpredaj menších firiem z portfólia Penty a väčšie zameranie na projekty s potenciálom vysokého rastu, " uviedol investičný riaditeľ Penty Václav Jirků. Ako dodal, o ďalšiu perspektívu MediClinicu nemajú obavy, pretože Vajskebr a Bláha sú osvedčení manažéri.

MediClinic pôsobí na trhu od roku 2008, je súkromným poskytovateľom ambulantnej zdravotnej starostlivosti v Českej republike, založeným Pentou. Poskytuje primárnu i špecializovanú lekársku starostlivosť v 140 ordináciách približne pre sto tisíc klientov. V uplynulom roku dosiahla spoločnosť tržby 233 miliónov CZK.

Penta pôsobí v oblasti zdravotníctva vo viacerých segmentoch. Aktivity rozvíja v Česku, na Slovensku i Poľsku. V Českej republike zostáva podnikať v lekárenstve prostredníctvom lekární Dr. Max. Ambulantnú zdravotnú starostlivosť pokrýva Penta aj na Slovensku, a to cez sieť medicínskych centier ProCare.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Penta #MediClinic