Vyhrali prvýkrát v živote, a hneď auto

Jeden z ôsmich automobilov Kia Cee'd v pondelok odovzdali výhercom v obci Ploské neďaleko Košíc.

29.10.2013 07:00
Denisa a Pavol Harčárovci, Tipos, bločková lotéria Foto: ,
Harčárovci svojej výhre uverili, až keď držali kľúče od nového auta.
debata (11)

Šanca na výhru v Druhej šanci v rámci Národnej bločkovej lotérie bola v tomto prípade mimoriadne vysoká. V Košickom kraji totiž vyžrebovali kód predajne krmiva a kŕmnych zmesí v Ploskom. Z nej si nakoniec registrovalo osem ľudí deväť bločkov.

„Je to zaujímavá situácia, že v obci na východnom Slovensku je to predaj krmív. Aj takáto predajňa sa vďaka vyžrebovaniu kódu pokladnice môže dostať do povedomia ľudí. Sme radi, že nežrebujeme len veľké supermarkety, ale aj takéto malé prevádzky,“ povedal generálny riaditeľ TIPOS-u Ladislav Kriška.

Na žrebovanie čakali majitelia bločkov na Obecnom úrade v Ploskom už od ôsmej ráno, pričom majiteľa nového auta mali vyžrebovať o hodinu neskôr. S plynúcimi minútami sa dalo napätie krájať. Medzi čakajúcimi bol aj Jozef Rozkocha z Ploského. Ten kúpil v predajni kŕmnych zmesí krmivo pre hydinu. „Kupoval som to pre káčatá a kurčatá u babky. Šanca vyhrať je dosť veľká a ja zaujímavé, že ktokoľvek vyhrá, bude to vďaka zvieratám,“ povedal s úsmevom jediný obyvateľ Ploského, ktorý bol v okruhu potenciálnych majiteľov nového auta.

Šťastie sa však nakoniec usmialo na mladý manželský pár Denisu a Pavla Harčárovcov z neďalekej obce Janovík. Tí momentálne auto ani nemajú. Harčárovci najprv ostali ako obarení, no po ubezpečení, že práve oni vyhrali auto, nechýbali objatia ani bozky. „Sme naozaj šťastní, že sme vyhrali. Prišli sme sem na požičanom aute, lebo teraz auto nemáme,“ povedala s úsmevom Denisa Harčárová. Priznala, že najprv bloček ani nechcela registrovať.

„Kupovali sme minulý týždeň krmivo pre zajace a povedala som si, že sú ľudia, ktorí by potrebovali výhru omnoho viac. Ale doma mi teta povedala, nech to zaregistrujem, tak som to skúsila. Neverila som, že by sme mohli niečo vyhrať,“ povedala šťastná majiteľka auta. Vtedy netušila, že za krmivo v hodnote trinásť eur vyhrajú s manželom auto.

O tom, že by z výhry niečo mohlo byť, ju presvedčil telefonát v nedeľu večer, kde im oznámili, že majú prísť na žrebovanie do Ploského. „Prvýkrát v živote sme s manželom niečo vyhrali,“ tešila sa Denisa Harčárová. Spolu s ňou aj manžel a dve deti. Podľa Pavla Harčára majú obaja s manželkou vodičáky a pre auto majú doma garáž.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #bloček #bločky #Národná bločková lotéria