Orange mal tržby 472 miliónov eur, pochvaľuje si nové paušály

Výnosy spoločnosti Orange Slovensko ku koncu septembra tohto roku dosiahli 472,2 mil. eur.

24.10.2013 11:34
mobil, smartfón, peniaze, Android, zlodej, SMS,... Foto:
Ilustračné foto
debata (1)

Po zohľadnení regulačných vplyvov a vylúčení mimoriadnych položiek to predstavuje medziročný pokles o 7 %, informovala spoločnosť. V rámci výnosov z mobilných služieb boli tradične najrýchlejšie rastúcou zložkou výnosy z mobilných nehlasových služieb. Na celkových výnosoch z mobilných služieb tvorili 27 %, medziročne sa zvýšili o 2 %. Stále významnejšiu časť tvoria výnosy z fixných služieb, ktoré v treťom kvartáli tvorili takmer 3 % z celkových výnosov a medziročne vzrástli o 26 %.

Ku koncu tretieho kvartálu evidoval Orange spolu 2,905 milióna aktívnych zákazníkov, z čoho je 2,770 milióna zákazníkov mobilných služieb. Počet zákazníkov fixného internetu a digitálnej televízie vzrástol medziročne o 97 % na viac než 135 tisíc.

Celkové finančné výsledky spoločnosti Orange Slovensko sa podľa firmy aj v 3. štvrťroku vyvíjali v súlade s očakávaniami, ktoré odzrkadľujú vývoj ekonomiky, ako aj situáciu na slovenskom a európskom telekomunikač­nom trhu.

„Kľúčovým faktorom, ktorý ovplyvnil naše výsledky v treťom kvartáli v segmente mobilných služieb, bol úspech novej ponuky Ideálnych paušálov,“ zhodnotil hospodárske výsledky generálny riaditeľ spoločnosti Orange Slovensko Pavol Lančarič. V segmente služieb pre domácnosti je podľa neho najväčším ťahúňom digitálna televízia a DSL internet, ako aj zľavy na služby pre domácnosti v kombinácii s mobilnými službami od Orangeu.

Do Orangeu si svoje číslo za deväť mesiacov roku 2013 prenieslo 25 558 zákazníkov, čo je takmer 2,5-násobne viac ako v rovnakom období uplynulého roku. Na druhej strane, počet zákazníkov, ktorí sa rozhodli preniesť si číslo z Orangeu k inému operátorovi sa podľa firmy dlhodobo stabilizuje a dosiahol 68 248 zákazníkov.

Tržby spoločnosti Orange poklesli

Francúzsky telekomunikačný operátor Orange zaznamenal v treťom štvrťroku tohto roku tržby na úrovni 10,16 mld. eur, čo predstavuje pokles o 4 %. Analytici oslovení v prieskume agentúry Reuters predpokladali, že dosiahnu výšku 10,28 mld. eur. Zisk pred zdanením, úrokmi a odpismi (EBITDA) poklesol o 7 % na 3,37 mld. eur. Voľný prevádzkový cash flow spoločnosti poklesol o 13,5 % na 2,07 mld. eur.

Podľa spoločnosti, dopad regulácií na ceny hovorov v mobilnej sieti bol menší ako pred rokom, čo pomohlo spomaliť kvartálny pokles tržieb.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #mobilní operátori #Orange