Predaj skupiny Volkswagen v I. polroku bol rekordný

Nemecký automobilový koncern Volkswagen v prvom polroku zvýšil svoj ​​celosvetový predaj medziročne o 5,5 percenta na rekordných 4,7 milióna vozidiel napriek slabému dopytu v Európe.

13.07.2013 08:55
Volkswagen, VW Foto:
Ilustračné foto
debata (2)

„Do druhej polovice tohto roku vstupujeme s dôverou,“ uviedol šéf predaja a marketingu VW Christian Klingler. „Stále však čelíme obrovským výzvam,“ dodal.

V júni sa tempo rastu predaja zvoľnilo na 3,7 percenta. V Európe sa predaj skupiny Volkswagen v I. polroku prepadol o 3,5 percenta na 1,87 milióna vozidiel, napísala agentúra Reuters.

Volkswagen je najväčšou automobilkou v Európe a do roku 2018 sa chce stať najväčším výrobcom automobilov na svete. Spoločnosť teraz ťaží zo silného rastu dopytu v Číne a Spojených štátoch.

Česká Škoda Auto tento týždeň oznámila, že v prvom polroku dodala zákazníkom 464 600 vozidiel, čo predstavuje medziročný pokles o takmer šesť percent. Súčasťou koncernu Volkswagen sú tiež značky Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini či Seat. Vlani firma prevzala tiež výrobcu športových vozidiel Porsche. Spoločnosť má výrobný závod aj v Bratislave.

2 debata chyba