Axa na Slovensku končí s bankovými službami, poisťovňa zostáva

AXA Bank Europe sa rozhodla ukončiť činnosť pobočiek banky na Slovensku a v Česku, informovala spoločnosť na webovej stránke.

22.05.2013 12:02
Banka, peniaze Foto:
Ilustračné foto
debata (3)

Bankové služby nebude spoločnosť poskytovať od 30. septembra. Služby v oblasti poisťovníctva bude AXA poskytovať aj naďalej.

„Do 1. júla 2013 majú klienti AXA Bank možnosť vypovedať sporiace účty a previesť svoje finančné prostriedky do inej finančnej inštitúcie v rámci Slovenskej republiky. Túto voľbu môžete zrealizovať písomne a telefonicky. Najjednoduchší spôsob ukončenia sporiaceho účtu je prostredníctvom formulára v rámci aplikácie internetového bankovníctva, alebo môžete využiť špeciálnu ponuku prestupu do UniCredit Bank. Od 1. júla 2013 budú Sporiace účty úročené nulovou úrokovou sadzbou a možnosť využívania platobných kariet vydaných k Sporiacemu účtu bude ukončená ku dňu 30. júnu 2013, ak ich platnosť do tej doby nezanikne.“ informovala banka.

Ak klienti sporiace účty nevypovedajú, v priebehu júla to urobí samotná banka. Výpovedná lehota bude dvojmesačná.

Axa spolupracuje s UniCredit bank

Spoločnosti Axa a UniCredit Bank na Slovensku podpísali dohodu o spolupráci. Skupina Axa sa výlučne sústredí na poistenie, dôchodkové sporenie a investovanie do podielových fondov, kým UniCredit Bank prinesie do tohto projektu svoje znalosti z oblasti bankovníctva. Axa Bank Europe tak ukončí svoje podnikanie na území Slovenskej republiky. Axa Bank splní všetky záväzky voči svojim klientom, ktorí môžu využiť bankové produkty UniCredit Bank. Rovnaký koncept spolupráce s podobnými podmienkami podpísali obidve spoločnosti aj v Česku. Informovala o tom skupina Axa.

„Na všetkých európskych trhoch je viditeľný trend konsolidácie a Axa je primárne poisťovacou skupinou. Skupina Axa sa preto rozhodla zameriavať na hlavnú poisťovaciu činnosť,“ povedal generálny riaditeľ finančnej skupiny Axa pre Českú republiku a Slovensko Martin Vogl. Zároveň verí, že táto stratégia je tým najlepším spôsobom, ako uskutočniť podnikateľské činnosti čo možno najefektívnejšie. Ako dodal generálny riaditeľ Axa Bank Europe pre Českú republiku a Slovensko Ladislav Kročák, súčasní klienti Axa Bank dostali návrh a možnosť jednoduchej a bezpečnej formy prechodu do spoločnosti UniCredit Bank.

SITA

3 debata chyba