Zamestnávatelia stoja za novým ministrom hospodárstva

Zástupcovia zamestnávateľských organizácií plne podporujú Tomáša Malatinského na poste ministra hospodárstva. Zároveň od neho očakávajú zlepšenie podnikateľského prostredia, čo žiadajú zakomponovať aj do programového vyhlásenia vlády.

10.04.2012 15:49
Tomáš Malatinský Foto:
Minister hospodárstva Tomáš Malatinský
debata (11)

„Podnikateľské prostredie sa v priebehu ostatných šiestich rokov z rôznych príčin postupne zhoršovalo a stále sa zhoršuje, tou kľúčovou úlohou je teda zastavenie tohto zhoršovania,“ povedal na utorkovej tlačovej konferencii viceprezident Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení (AZZZ) Rastislav Machunka.

Prvá téma, o ktorej nový minister diskutoval so zástupcami zamestnávateľských združení, bolo programové vyhlásenie vlády ako aj príprava konkrétnych krokov rezortu. „Budeme pripravovať a presadzovať také princípy a riešenia, ktoré pomôžu slovenskému podnikateľskému prostrediu a tiež obhajovať a rozvíjať také opatrenia, ktoré presadzovali moji predchodcovia, ako aj ja ako prezident AZZZ,“ uviedol Malatinský. V prípade rokovaní o Zákonníku práce Malatinský pripustil, že bude zastupovať skôr záujmy zamestnávateľov. „Prichádzam z prostredia, ktoré nie je politické, a ja budem zastávať v prerokovávaní Zákonníka práce viac menej zamestnávateľské názory,“ konštatoval Malatinský.

Medzi svoje priority nový minister zaradil prijatie tretieho energetického balíčka, s ktorého implementáciou Slovensko mešká a hrozia mu tak zo strany EÚ sankcie. „To je prvá vec ktorú budeme hnať do parlamentu, aby sme možno aj skráteným legislatívnym konaním docielili jeho rýchle prijatie,“ doplnil Malatinský. Nový šéf rezortu hospodárstva sa chce zamerať aj na energetickú politiku Slovenska a jej prehodnotenia vrátane vybalansovania regulácie cien.

11 debata chyba