Rady pred obchodmi, čakanie na internete. Apple útočí tabletom

Online predaj, sieť vlastných obchodov, ale aj ďalší predajcovia ako Best Buy. Spoločnosť Apple masovo zaútočila na zákazníkov s novým tabletom iPad 2.

12.03.2011 08:43
iPad2 Foto:
Zákazník si prezerá nový iPad 2 v Apple Store v americkom Los Angeles.
debata (5)

V Spojených štátoch sa v piatok skoro ráno miestneho času začal predávať očakávaný nový tablet iPad 2 od spoločnosti Apple. Spočiatku ho bolo možné objednávať cez internet, do kamenných obchodov sa dostal až neskoro popoludní miestneho času. Počiatočné údaje ale ukazujú, že o tablet je záujem. Pri prvých online objednávkach bola doba dodania niekoľko dní, ale veľmi rýchlo sa v internetovom obchode objavila informácia, že ďalší záujemcovia si na iPad počkajú dva až tri týždne. Pred viacerými kamennými obchodmi sa tvorili rady záujemcov, ktorí chceli mať nový tablet ako prví.

Apple podnikol s iPadom 2 masový útok. Okrem predajní spoločnosti Apple sa do predaja zapojili hneď od začiatku aj maloobchodní partneri Applu – reťazce Best Buy, Target a Wal-Mart Stores. Prístroj je možné kúpiť aj u operátorov AT & T a Verizon Wireless.

Odborníci oslovení agentúrou Bloomberg očakávajú, že by Apple počas prvého víkendu mohol predať až 600 000 tabletov iPad 2. Ak by sa predpovede vyplnili, išlo by o lepší výsledok než v prípade pôvodného iPadu. Toho sa počas prvých 24 hodín predaja vlani v apríli predalo 300 000 kusov.

iPad 2 je ľahší, tenší a rýchlejší ako jeho predchodca. Má navyše aj dve kamery. Výdrž batérie a rozlíšenie displeja zostávajú rovnaké. Nemenia sa ani ceny. Základná verzia iPadu sa opäť predáva za 499 dolárov plus daň.

Apple si od nového iPadu veľa sľubuje. Prístrojov sa vlani od uvedenia na trh v apríli predalo takmer 15 miliónov kusov a predstavoval 17 percent tržieb spoločnosti. Tento rok by podľa niektorých odhadov toto číslo mohlo presiahnuť 30 miliónov. Firma si tak zrejme naďalej udrží drvivý náskok pred konkurenciou.

Koncom marca by sa mal iPad oficiálne predávať najmenej 26 krajinách sveta. Slovensko medzi vymenovanými krajinami zatiaľ nebolo.

5 debata chyba