Peniaze na most Košická preverí audit

Audítori preveria, či si Doprastav oprávnene pýta ďalšie peniaze na stavbu Mostu Košická. Až potom bude rokovať primátor Bratislavy Andrej Ďurkovský s mnistrom financií Ivanom Miklošom o jeho dofinancovaní. Primátor nemá obavy, že by sa most nedokončil.

20.03.2005 10:14
debata

Primátor s ministrom sa cez týždeň dohodli, že audit o oprávnenosti výšky požadovaných peňazí na dokončenie mosta urobí ministerstvo dopravy, druhý audit o tom, či požiadavka o navýšenie sa má skutočne uplatňovať na vláde, má na starosti mesto. Podľa neho by mali audity začať budúci týždeň a trvať by mali približne mesiac. Ďurkovský zdôraznil, že „nie je najmenšia obava, že by most nebol dokončený“.

Celkové náklady na most by mali dosiahnuť takmer 4,3 miliardy korún. Pôvodný rozpočet pri začatí stavby bol 3,6 miliardy, ďalších 680 miliónov korún by malo pokryť výdavky spojené so zvýšením DPH a cien stavebných materiálov spôsobených časovým sklzom, ktorý nastal takmer ročným posudzovaním ekonomickej efektivity diela Európskou investičnou bankou. S navýšením o 240 miliónov, ktoré súviselo priamo so zvýšenou DPH, vláda súhlasila už v decembri.

debata chyba