Cukrárenský gigant investuje pri Dunajskej Strede, v továrni vznikne ďalších 180 pracovných miest

Spoločnosť Mondelez International (MDLZ) investovala do novej výrobnej linky vo svojom závode v Kostolných Kračanoch na južnom Slovensku niekoľko desiatok miliónov eur. Táto investícia vytvorí 180 nových pracovných miest, vďaka ktorým bude môcť spoločnosť zvýšiť výrobu croissantov. Spoločnosť o tom informovala v tlačovej správe.

20.07.2022 10:28
Mondelez Foto:
Bratislavská továreň spoločnosti Mondelez International si aktuálne výročie pripomína veľkou murálnou maľbou, ktorá zdobí fasádu jednej z budov v ulici Račianská.
debata

„Ide o značné rozšírenie našej kapacity produkcie croissantov,“ približuje riaditeľ závodu Nikos Smyrnof. Ako doplnila generálna riaditeľka pre Slovensko, Česko a Maďarsko Ivana Tůmová, nárast dopytu po pečive, akým sú napríklad croissanty, je globálnym trendom.

Závod v Kostolných Kračanoch pri Dunajskej Strede je jedným z dvoch výrobných závodov MDLZ na Slovensku. Bol vybudovaný na zelenej lúke v máji 2020. Do portfólia výrobkov patria croissanty 7 Days a suché chlebíky Bake Rolls s rôznymi príchuťami.

ruka peniaze euro Čítajte viac Stoeurové poukážky a nižšie dane na benzín. Ako pomáhajú okolité krajiny v boji so zdražovaním? (prehľad)

Mondelez Czech Republic s.r.o. a Mondelez Slovakia s.r.o. sú súčasťou Mondelez International. Spoločnosť pôsobí v Českej republike a na Slovensku od roku 1992. V piatich výrobných závodoch, dvoch obchodných jednotkách a centre excelentnosti zamestnáva 3 000 ľudí a v Čechách a na Slovensku predáva 500 produktov pod 18 značkami.

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #Slovensko #firma #pracovné miesta #croissant