Zvýšiť daňový bonus je správna cesta, ale miešať ju s protiinflačnými opatreniami je omyl, tvrdí KDH

Zvýšiť daňový bonus je správna cesta pomoci rodinám, ale miešať ju s protiinflačnými opatreniami je omyl. Myslia si to predstavitelia Kresťanskodemokratického hnutia (KDH). Podľa nich pomoc nepríde všetkým, ktorí ju potrebujú. A pri zdražovaní vláda zabúda na nízkopríjmových dôchodcov, osamelé osoby, či bezdetné rodiny.

23.05.2022 11:27
Milan Majerský Foto:
Predseda KDH Milan Majerský
debata (1)

Prorodinné opatrenia nie sú podľa KDH tým pravým nástrojom na kompenzovanie vysokého rastu cien. K podpore rodín malo podľa hnutia prísť bez ohľadu na zdražovanie. Kresťanskí demokrati vnímajú otázku pomoci obyvateľom zasiahnutými vysokou infláciou širšie ako súčasná vláda.

„Vláda robí málo proti rastu cien energií. Jediné opatrenie, ktoré sa jej podarilo dosiahnuť, je zafixovanie cien elektriny dodávanej obyvateľom od Slovenských elektrární od začiatku budúceho roka. Vláda sa však nezaoberá energetickou chudobou obyvateľov, na základe ktorej by k obyvateľom smerovala cielená pomoc,“ uzavrel ekonomický expert KDH Jozef Hajko. Hnutie naďalej trvá na urýchlenom vypracovaní a prijatí zákona o energetickej chudobe.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #KDH #protiinflačné opatrenia