Oravci sa tešia novej autobusovej linke priamo do Poľska, už privítala aj prvých cestujúcich

Arriva Liorbus zabezpečila pravidelnú cezhraničnú linku verejnej autobusovej dopravy. Premáva z Trstenej cez Suchú Horu až do poľského mesta Chocholów. Nasadnúť na ňu cestujúci môže cez pracovné dni, ale aj počas víkendov a sviatkov.

10.05.2022 16:24
Arriva / Autobus / Foto:
Ilustračná fotka
debata

„Sme radi, že sme ako regionálny dopravca v spolupráci s Žilinským samosprávnym krajom ako objednávateľom verejnej dopravy mohli obyvateľom Oravy ponúknuť novú službu, ktorá im zjednoduší cestovanie do kúpeľného mesta Chocholów a celého Malopoľského vojvodstva. Linka zároveň prinesie aj nové ekonomické príležitosti, pretože prispeje k posilneniu turistického ruchu v oravskom regióne,“ zdôraznil Karol Petöcz, výkonný riaditeľ spoločnosti ARRIVA Liorbus.

Aj z poľskej strany sa budú môcť cestujúci vrátiť autobusom nazad na Slovensko. U severného suseda zabezpečuje prevádzku linky dopravná spoločnosť MARKPOL. Prípoje sú na trase Bukowina, Tatrzańska, Zakopané a Chocholów.

zväčšiť Cestovný poriadok Foto: Arriva
cestovnyporiadok Cestovný poriadok

Základná sadzba cestovného je 2,85 PLN (približne 0,61 eura), ku ktorej sa pripočíta kilometrová sadzba vo výške 0,25 PLN/km (približne 0,05 eura). Kvôli zjednodušeniu cestovania môžu cestujúci za cestovný lístok zaplatiť na linke v platnej mene krajiny, v ktorej nastupujú. Možná je aj platba bankovou kartou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #Slovensko #autobusová doprava