Mnoho prevádzok vníma otvorenie gastra ako správny krok, najmä keď v podstate okrem nočných podnikov je už všetko dlhšie otvorené. „Nemyslíme si, že v reštauráciách existuje väčšia hrozba nakazenia sa vírusom. Hostia v reštauráciách vo všeobecnosti nie sú kontaktní, prídu, najedia sa a odchádzajú. Navyše keď o 20.00 musíme zatvárať, tak ani nehrozí nejaké masívne požívanie alkoholu a podobne,“ poznamenala pre Pravdu manažérka prevádzky Gašperov mlyn z podtatranských Batizoviec Slavomíra Raškovič.
Prevádzka Gašperov mlyn otvorila obe svoje reštaurácie hneď prvý deň. Nakoľko boli po celý čas v „stand-by režime“, čo znamená, že mali otvorené okienko a prípadne sa venovali aj takeaway projektom, boli pripravení. Personál neprepúšťali, nemuseli na nič čakať, len na to, kedy budú môcť znovu otvoriť aj svoj interiér. „Samozrejme, že by sme boli radi, kedy sme nemali žiadne kapacitné a časové obmedzenia, toto sme však schopní rešpektovať v mene ochrany zdravia ľudí. Takisto kontrolujeme aj režim OP,“ dodala Raškovič. Pozitívnou správou je, že prevádzky od 10. januára zostanú aj naďalej otvorené, oznámilo ministerstvo zdravotníctva.