Konečne, hovoria prevádzky, ktoré opäť otvorili svoje brány. Akú majú návštevnosť?

Dlhé týždne v reštauráciách a gastroprevádzkach interiéry zívali prázdnotou. Od pondelka 3. januára však svoje brány otvorili zákazníkom. Nie však pre všetkých. Vstúpiť môžu iba tí, ktorí sú očkovaní alebo prekonali COVID-19 (OP režim). Nie však pre každého bude miesto. Kapacitu môžu otvorené prevádzky zaplniť len na 50 percent, pri jednom stole môžu sedieť maximálne štyria. Ak má zákazník len test, prichádza o výhodu posedieť si vo vnútri. Takéto sú pravidlá, ktoré nastavila vláda tesne pred Vianocami.

04.01.2022 16:52
gastrosektor, reštaurácie, cestovný ruch Foto: ,
Posedieť si v interiéry gastra je možné od 3. januára 2022, pre zákazníkov v režime OP.
debata (9)

Mnoho prevádzok vníma otvorenie gastra ako správny krok, najmä keď v podstate okrem nočných podnikov je už všetko dlhšie otvorené. „Nemyslíme si, že v reštauráciách existuje väčšia hrozba nakazenia sa vírusom. Hostia v reštauráciách vo všeobecnosti nie sú kontaktní, prídu, najedia sa a odchádzajú. Navyše keď o 20.00 musíme zatvárať, tak ani nehrozí nejaké masívne požívanie alkoholu a podobne,“ poznamenala pre Pravdu manažérka prevádzky Gašperov mlyn z podtatranských Batizoviec Slavomíra Raškovič.

Prevádzka Gašperov mlyn otvorila obe svoje reštaurácie hneď prvý deň. Nakoľko boli po celý čas v „stand-by režime“, čo znamená, že mali otvorené okienko a prípadne sa venovali aj takeaway projektom, boli pripravení. Personál neprepúšťali, nemuseli na nič čakať, len na to, kedy budú môcť znovu otvoriť aj svoj interiér. „Samozrejme, že by sme boli radi, kedy sme nemali žiadne kapacitné a časové obmedzenia, toto sme však schopní rešpektovať v mene ochrany zdravia ľudí. Takisto kontrolujeme aj režim OP,“ dodala Raškovič. Pozitívnou správou je, že prevádzky od 10. januára zostanú aj naďalej otvorené, oznámilo ministerstvo zdravotníctva.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #prevádzky #gastro