Husté sneženie ochromilo letisko v Bratislave. Zrušené boli prílety a museli ho uzavrieť

Bratislavské letisko je pre husté sneženie od 12.40 h uzavreté. Zrušené boli štyri prílety z plánovaných letov.

09.12.2021 15:37
repatraicne lety 2020- zdroj Bratislavske letisko Foto:
Ilustračná fotka.
debata (5)

Sneženie tiež skomplikovalo odlet linky do írskeho Dublinu s meškaním 73 minút. TASR o tom informovala hovorkyňa Letiska Milana Rastislava Štefánika v Bratislave Zuzana Drobová.

Príslušné letiskové zložky aktuálne intenzívne zabezpečujú nepretržitú údržbu dráh. „Avšak spád snehových zrážok je v súčasnosti tak intenzívny, že na udržanie prevádzkyschopnosti prevádzkových plôch nepomáha mechanický ani chemický zásah,“ priblížila Drobová.

SR pápež František návšteva21 BAX Čítajte viac Pilot lietadla Alitalie s pápežom pred pristátím v Bratislave urobil dve otočky. Letisko má vysvetlenie

Odhaduje, že uzávera letiska potrvá minimálne tri hodiny. Dĺžku uzávery prehodnotí letisko na základe aktuálnej meteorologickej situácie. „O vývoji situácie budeme priebežne informovať,“ podotkla Drobová.

Slovenský hydrometeorologický ústav informoval, že so snežením treba počítať aj v popoludňajších hodinách. Trochu sa rozšíri i smerom na východ. Meteorológovia preto vydali výstrahy pre západné a stredné Slovensko.

počasie, sneh, Čítajte viac V hlavnom meste pre husté sneženie platí kalamitný stav
5 debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #letisko #sneženie