Pokračovanie článku: Tretina spojov stále nechodí, ultimátum od Drobu je na konci. Arriva naháňa vodičov na Ukrajine a v Uzbekistane

Minibusy a noví vodiči

Arriva tento týždeň už podnikla kroky, aby došlo k zlepšeniu situácie. Na pomoc si zavolala napríklad mikrobusy. Tie začali premávať od štvrtka. K piatku sa to týkalo siedmich obehov vozidiel v okresoch Senec a Pezinok, ktoré sú najviac postihnuté výpadkami spojov.

Takisto beží náborová kampaň na získanie nových vodičov. Tú predbežne vyhodnocuje spoločnosť ako úspešnú. „Za prvý týždeň sme zazmluvnili viac ako 50 vodičov autobusov a s ďalšími priebežne uzatvárame zmluvy,“ tvrdí pre Pravdu riaditeľka obchodu a komunikácie Petra Helecz z Arrivy.

Stále sa im však nedarí vypraviť 100 percent spojov. „Tento týždeň sme vypravili až viac ako 66 % spojov a postupne budú aj ďalšie linky obsluhované novými vodičmi,“ vysvetľuje Helecz. Tretina spojov tak stále ostala nevypravená.

Podľa spoločnosti by najlepšie bolo, keby noví vodiči boli zo Slovenska. „Nakoľko na našu septembrovú výzvu bývalí vodiči pôvodného dopravcu nereagovali, dohodli sme aj príchod stovky vodičov z Ukrajiny a 35 z Uzbekistanu,“ informuje Helecz s tým, že postupne budú prichádzať v decembri a začiatkom budúceho roka. Zo Slovenska tak Arriva momentálne môže prijať ešte asi osemdesiat vodičov.

VIDEO: Šéf Arrivy o kritickej situácii: Náborový príspevok 4000 eur rozhýbal trh, vodiči prídu aj z Ukrajiny

Video

© Autorské práva vyhradené

80 debata chyba
Viac na túto tému: #doprava #Juraj Droba #Arriva