Tretina spojov stále nechodí, ultimátum od Drobu je na konci. Arriva naháňa vodičov na Ukrajine a v Uzbekistane

Spoločnosť Arriva dostala od predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraja Drobu termín, dokedy má prísť k citeľnému zlepšeniu dopravy v Bratislave. V piatok mal nemecký prepravca posledný deň na to, aby situáciu s výpadkom spojov napravil.

26.11.2021 13:17 , aktualizované: 16:56
Juraj Droba Foto:
Predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba počas tlačovej konferencie k podpísaniu zmluvy medzi BSK a spoločnosťou Arriva 11. októbra 2021 v Bratislave
debata (80)

Kraj žiadal predložiť výsledky s tým, že firma predstaví nápravu situácie s prímestskou dopravou. Arriva mala získať viac vodičov a zlepšiť dochádzku svojich spojov. Nový regionálny dopravca, ktorý brázdi cesty v Bratislavskom kraji od polovice novembra, začal totiž svoju prevádzku s masívnym výpadkom spojov.

SR BSK doprava zmena regionálny dopravca Arriva BAX Čítajte viac Arriva získala nových šoférov, v utorok pošle na cesty viac autobusov. Pozrite sa, kde budú premávať

„Spoločnosť avizovala, že predloží (k piatku, pozn. red.) všetky požadované podklady, ktoré zdokladujú posun. BSK spolu s analytikmi z Bratislavskej integrovanej dopravy v priebehu víkendu predložené dáta skontroluje a začiatkom budúceho týždňa bude informovať verejnosť o svojich zisteniach, ako aj o ďalšom postupe,“ informuje hovorkyňa BSK Lucia Forman. Či tak aj do konca piatka nemecká firma urobila, nebolo z dôvodu uzávierky jasné.

© Autorské práva vyhradené

80 debata chyba
Viac na túto tému: #doprava #Juraj Droba #Arriva