Slovnaft BAjk ponúka veľké zľavy. Ušetria najmä tí, ktorí jazdia verejnou dopravou v Bratislave

Slovnaft BAjk má pre pravidelných užívateľov verejnej dopravy v Bratislave a okolí príjemnú správu. Spoločnosť ponúka zľavnený lístok. Z ceny 29,40 eur prejde na cenu 19,20 eur. Za túto zníženú cenu si predplatné na Slovnaft BAjk doteraz mohli zakúpiť len študenti a učitelia.

16.09.2021 16:05
242157902 4676367212387055 3137962795244450827 n Foto:
Ilustračná fotka
debata (5)

Vlastníci takéhoto lístka môžu byť majitelia predplatných cestovných lístkov platných v Integrovanom dopravnom systéme v Bratislavskom kraji a taktiež majitelia ročných lístkov v Dopravných podnikoch Bratislava (DPB) na platobné karty, oznamuje Slovnaft BAjk.

Bratislavský mestský bikesharing informuje, že vo svojej tretej cyklistickej sezóne prehlbuje spoluprácu s magistrátom hlavného mesta SR Bratislava a Bratislavskou integrovanou dopravou, a vylepšuje tak finančnú dostupnosť služby pre verejnosť. Ďalej dodáva, že pre zvýšenie komfortu užívateľov sa služba rozširuje aj do mestských častí Karlova Ves a Podunajské Biskupice a v pláne je aj zahustenie existujúcej siete „dokovacích“ staníc.

inobat, batéria, akumulátor Čítajte viac Slovenský patent prekonal lídra na trhu. InoBat predstavil prvé batérie

Martin Rybanský, predseda predstavenstva DPB sa vyjadril, že „bikesharing je atraktívny doplnok dopravy v rámci mestskej mobility, ktorý pomáha zefektívniť verejnú dopravu, taktiež odľahčiť ulice centra mesta od individuálnej automobilovej dopravy a znižuje počet kongescií na vyťažených komunikáciách. Kúpou veľmi zvýhodneného ročného predplatného cestovného lístka za 199 eur cestujúci získajú ďalší benefit.“

Zvýhodnený cestovný lístok si môžu zakúpiť nielen držitelia ročného lístka pre zóny 100+101 ale aj majitelia ročných predplatných cestovných lístkov, ktorí majú kombinácie ďalších zón, pokiaľ obsahuje kombinácia minimálne zónu 101, upresnila Zuzana Horčíková, generálna riaditeľka Bratislavskej integrovanej dopravy. „Prepojenie verejnej dopravy s cyklistickou dopravou je ďalším krokom k zlepšeniu mobility na území Bratislavy, preto nás veľmi teší spolupráca so Slovnaft BAjk. Prísť bicyklom na zastávku alebo stanicu a ďalej pokračovať verejnou osobnou dopravou je ideálne spojenie,” dodala Horčíková.

Tatiana Kratochvílová, námestníčka primátora Bratislavy považuje Slovnaft BAjk za bezpečnú, efektívnu a ekologickú formu dopravy v hlavnom meste. Z toho dôvodu jej skvalitnenie vníma ako veľké pozitívum.

cyklisti, bicykel, Čítajte viac Ministri išli na rokovanie vlády nezvyčajným spôsobom. Kto využil bicykel a kto MHD?

Služba sa rozširuje do nových častí mestských častí, a to do Karlovej Vsi a Podunajských Biskupíc, Počas letnej sezóny Slovnaft BAjk inštaloval dve nové dokovacie stanice pri obchodnom centre OC VIVO!, dve stanice v Karlovej Vsi a jednu stanicu v Podunajských Biskupiciach. V súčasnosti je služba dostupná v šiestich mestských častiach: Staré mesto, Nové Mesto, Petržalka, Ružinov, Rača, Vrakuňa. Počas vrcholu sezóny majú užívatelia v uliciach k dispozícii každý deň nasadených 500 až 650 bicyklov, informuje Slovnaft BAjk.

VIDEO: Aké boli začiatky bikesharingu v Bratislave? Pozrite si video zo septembra 2018, kedy Slovnaft BAjk štartoval.
Video

Norbert Nagy zo spoločnosti Slovnaft Mobilty Services, ktorá zabezpečuje prevádzku Slovnaft BAjk-u upresňuje „sme radi, že môžeme v spolupráci s magistrátom sprístupniť Slovnaft BAjk ešte širšiemu kruhu obyvateľov, ktorí majú záujem presúvať sa po meste ekologicky. Mestská hromadná doprava a bikesharing sú prirodzenými partnermi a prehlbovaním spolupráce majú potenciál ponúknuť kvalitný, ekologický a finančne dostupný spôsob prepravy šitý na mieru každého obyvateľa mesta.“

Ceny lístkov

Denný lístok 6 €
Mesačný lístok 9 €
Zlacnený ročný lístok 19,20 €
Ročný PREMIUM lístok 38,40 €
Kreditný lístok 12 €

ZDROJ: Slovnaft BAjk

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #zľava #bikesharing #Slovnaft Bajk