Slovnaft zasiahol výpadok prúdu. Z horákov šľahajú vysoké plamene

Bratislavská rafinéria Slovnaft musela pre výpadok elektriny odstaviť viacero výrobných jednotiek.

19.10.2023 12:28 , aktualizované: 16:03
slovnaft vypúšťanie dym Foto:
Slovnaft vypúšťa dym.
debata

Bratislavská rafinéria Slovnaft musela pre výpadok elektriny odstaviť viacero výrobných jednotiek. Sprevádza to spaľovanie na všetkých poľných horákoch a zvýšená hladina hluku. Informuje o tom na svojom webe. Na mimoriadnu situáciu upozorňujú svojich obyvateľov aj viaceré okolité samosprávy.

„Všetky procesy sú riadené a bezpečné,“ ubezpečuje rafinéria.

slovnaft Čítajte viac Obyvatelia v okolí rafinérie Slovnaft si vydýchnu. Firma bude menej „vybuchovať“ a vyrábať menej hluku

Starosta bratislavských Podunajských Biskupíc Roman Lamoš na sociálnej sieti uviedol, že z horákov v rafinérii vo štvrtok stúpajú väčšie plamene a dym ako bežne. „Okamžite som sa s skontaktoval s vedením rafinérie, ktoré ma informovalo, že ide o riadený a bezpečný proces a majú situáciu pod kontrolou,“ skonštatoval Lamoš.

Na sociálnej sieti pribúdajú fotografie a videá, ktoré zachytávajú spaľovanie na poľných horákoch a stúpajúci čierny dym. Na aktuálnu mimoriadnu situáciu v rafinérii upozorňuje obyvateľov napríklad aj bratislavská mestská časť Vrakuňa či obec Rovinka v okrese Senec.

Dodávka elektriny do bratislavskej rafinérie Slovnaft je obnovená. TASR to potvrdila Tatiana Novotná z komunikačného oddelenia spoločnosti s tým, že pokračujú v zabezpečovacích prácach a postupnom obnovovaní výroby.

Orlen, pr, nepouzivat Čítajte viac Poľská expanzia na Slovensku. Čerpačka za rok zdvojnásobila počet púmp, je na štvrtom mieste za Slovnaftom

Rafinéria musela pre výpadok elektriny odstaviť viacero výrobných jednotiek. V uplynulých hodinách to sprevádzalo spaľovanie na všetkých poľných horákoch a zvýšená hladina hluku. Na mimoriadnu situáciu upozornili svojich obyvateľov aj viaceré okolité samosprávy.

Západoslovenská distribučná v stanovisku uviedla, že nezaznamenala žiadne výpadky elektrickej energie pre rafinériu Slovnaft. „Všetky vedenia napájajúce rafinériu boli a sú pod napätím, bez prerušenia dodávky,“ povedala hovorkyňa Západoslovenskej energetiky (ZSE) Michaela Dobošová s tým, že rovnako nezaznamenali výpadky elektrickej energie ani v rámci Bratislavy a okolia.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovnaft