Nový možný investor z Japonska na obzore. Na Slovensku by mohol vyrábať moderné slnečné panely

Ministerka hospodárstva Denisa Saková (Hlas-SD) chce na Slovensko pritiahnuť výrobu fotovoltických panelov japonskej spoločnosti Sekisui Chemical. S firmou v piatok počas návštevy Tokia podpísala memorandum o porozumení. V piatok o tom informovalo Ministerstvo hospodárstva (MH) SR.

09.02.2024 09:16
debata (3)

Memorandum vytvára podľa rezortu hospodárstva predpoklady pre užšiu spoluprácu slovenskej vlády a spoločnosti predovšetkým pri nachádzaní rôznych podmienok pri vstupe na slovenský trh. Signatári sa zároveň zaviazali, že budú intenzívne kooperovať pri rozvoji výskumu a vývoja v tejto oblasti na Slovensku.

SR Košice U.S. Steel rokovanie MDV Kmeť KEX Čítajte viac V Japonsku sa rozhoduje o osude košickej huty s 9 000 zamestnancami. Trump môže zvrátiť megaobchod

„Máme záujem nielen na tom, aby sme spoločne pracovali na rozšírení tejto technológie na Slovensku, ale zároveň chceme preskúmať aj možnosti umiestnenia výroby takýchto panelov u nás,“ uviedla Saková.

Rezort zdôraznil, že obe strany svojím podpisom memoranda vyjadrili ochotu začať rokovania o potenciálnom umiestnení výroby tejto technológie na Slovensku. „Výroba solárnych panelov tohto typu si podľa dostupných údajov nevyžaduje žiadne vzácne suroviny a jej rozšírenie by v budúcnosti mohlo prispieť k dekarbonizácii viacerých krajín Európy,“ uviedlo MH.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #fotovoltické panely