Na východné Slovensko smeruje v krátkom čase ďalšia veľká investícia. Posilní nový pilier nášho priemyslu

Na východ Slovenska prichádza ďalší významný investor. Výrobca zásobníkov teplej vody z nehrdzavejúcej ocele DEJONG plánuje v Prešove postaviť svoj nový závod.

29.11.2023 10:36
DEJONG Foto:
debata (10)

Ten by mal priniesť 500 nových pracovných miest a uspokojiť rastúci dopyt zásobníkov teplej vody v celej Európe.

Ako ďalej informuje spoločnosť, pre výber lokality bola rozhodujúca kvalifikovaná a jazykovo vybavená pracovná sila, skúsení stavitelia a dobre rozvinutá železničná a cestná infraštruktúra.

„Expanzia DEJONGu na Slovensku je súčasťou našej ambicióznej stratégie rastu na európskom trhu. Predstavitelia štátu aj samosprávy boli veľmi ústretoví. Tešíme sa na prehĺbenie nášho vzťahu s obyvateľmi v regióne a na spoločnú úspešnú budúcnosť,“ uviedol výkonný riaditeľ Rheem Europe Arno La Haye. DEJONG je samostatná obchodná jednotka v rámci spoločnosti Rheem Global Water.

robotníci, laptop Čítajte viac Na východe vzniknú stovky nových pracovných miest. V známom priemyselnom parku vyrastú nové haly

Fabrika plánuje začať s výstavbou v roku 2024, pričom prvé produkty by chcela uviesť na trh už v roku 2025. „Naše investície do tejto expanzie rozšíria našu sieť, urýchlia rast a podporia našich zákazníkov v snahe uspokojiť predpokladaný dopyt počas tejto éry energetickej transformácie,“ doplnil prezident Rheem Global Water​​ Rich Bendure.

Spoločnosť DEJONG bola založená v roku 1859 so sídlom v holandskom Gorredijku. Vyrába zásobníky teplej vody pre viaceré aplikácie, vrátane tepelných čerpadiel, rôznych kotlov a solárnych systémov.

Materská spoločnosť holandskej dcérskej firmy DeJong je americká spolonosť Rheem Global Water. Investor v tlačovej správe informuje, že s výrobkami dostupnými vo viac ako 80 krajinách je Rheem najpredávanejšou značkou technológií ohrevu vody v Amerike a jediným výrobcom na svete, ktorý vyrába produkty pre vykurovanie, chladenie, ohrev vody, vykurovanie bazénov a wellness a komerčné chladenie.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Prešov #investor #pracovné miesta