Vo Vranove začali stavať novú fabriku. Prácu v nej nájde až 750 ľudí

V novej fabrike na tepelné čerpadlá začnú inštalovať prvé výrobné linky v priebehu budúceho roka a s náborom prvých pozícií sa začne počas prvého štvrťroka.

25.11.2023 19:46
ferovopark Foto:
Ferovopark vo Vranove nad Topľou bude sídlom novej fabriky na výrobu tepelných čerpadiel.
debata (1)

Vo Vranove nad Topľou sa v piatok oficiálne začala výstavba závodu na výrobu tepelných čerpadiel a zásobníkov teplej úžitkovej vody pre domácnosti. Spustenie výroby je naplánované na koniec nasledujúceho roku. Ide o investíciu skupiny BDR Thermea Group v hodnote viac ako 60 miliónov eur, ktorá prinesie uplatnenie 750 zamestnancom. Informovala o tom skupina v piatok.

„Predpokladáme, že dopyt po tepelných čerpadlách a súvisiacich produktoch v nasledujúcich rokoch výrazne porastie a prechod z konvenčných kotlov na tepelné čerpadlá bude najrýchlejší v strednej a východnej Európe. Preto sme hrdí, že môžeme svoje aktivity teraz rozvíjať práve na Slovensku,“ uviedol Ronald de Putter zo skupiny.

V novom výrobnom závode sa začnú inštalovať prvé moderné linky v priebehu budúceho roka a s náborom prvých pozícií sa začne počas prvého štvrťroka. Skupina plánuje postupne vytvoriť 750 nových pracovných miest pre rôzne profesie predovšetkým vo výrobe, v údržbe, logistike, zásobovaní, ale aj vo výskume a vývoji. Projekt závodu počíta s investíciami do najmodernejších a energeticky najúčinnejších strojov a zariadení.

Závod v priestoroch priemyselného a logistického parku Ferovopark vo Vranove nad Topľou s rozlohou približne 30 000 metrov štvorcových bude mať výrobnú kapacitu 150 000 tepelných čerpadiel a 300 000 zásobníkov na vodu ročne.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Vranov nad Topľou #tepelné čerpadlá #BDR Thermea Group #nová fabrika