Najzadlženejší developer na svete dlží 340 miliárd dolárov. Je v epicentre krízy sektora nehnuteľností

Čínska realitná spoločnosť Evergrande čelí ďalším problémom so splácaním svojich záväzkov. Skupina v nedeľu oznámila, že jedna z jej kľúčových zložiek, spoločnosť Hengda Real Estate (Hengda), nemôže splniť požiadavku na vydanie nových cenných papierov v rámci plánu reštrukturalizácie.

25.09.2023 10:07
Mesto, Bratislava, bývanie, byty, domy Foto:
Ilustračné foto.
debata (4)

Čínske regulačné orgány sa na ňu podľa miestnych médií zamerali pre údajné porušenie ohlasovacích povinností. TASR o tom informuje na základe správy portálu orf.at.

šeliga Čítajte viac Malo to pomôcť, ale ľudia nemajú peniaze navyše. Šeligov pokus s hypotékami nevychádza

Ku koncu júla predstavovali dlhy spoločnosti Hengda približne 38 miliárd miliárd dolárov (35,69 miliardy eur) a v súčasnosti sa proti nej vedie viac ako 1900 súdnych konaní. Držitelia cenných papierov a potenciálni investori by mali byť opatrní, uviedla skupina Evergrande Group v hlásení pre burzu cenných papierov Hongkongu.

Čínska spoločnosť Evergrande je najzadlženejší developer na svete so záväzkami vo výške zhruba 340 miliárd USD. Je zároveň v centre krízy v čínskom sektore nehnuteľností, ktorý od konca roka 2021 zaznamenal sériu nesplácania dlhu. Skupina v súčasnosti prechádza zdĺhavou reštrukturalizáciou dlhu, v dôsledku ktorej sa zbavila celého radu aktív. Minulý týždeň informovala, že odložila rozhodnutie o reštruktura­lizácii zahraničného dlhu zo septembra na október.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #realitný trh #developer