Nových takmer 100 miest vznikne v Poprade. Stiebel Eltron plánuje rozšíriť výrobu ohrievačov a tepelných čerpadiel

Spoločnosť Stiebel Eltron Slovakia plánuje v Poprade rozšíriť svoju produkciu elektrických ohrievačov a tepelných čerpadiel. Do výstavby novej haly a obstarania nového strojného zariadenia a technológie chce firma investovať takmer 26,2 mil. eur a do konca roku 2024 vytvoriť 92 nových pracovných miest.

18.10.2022 12:31
SR Tatramat ohrieva?e vody EKO POX Foto: ,
Firma Tatramat - ohrievače vody
debata (1)

S projektom by jej mohol pomôcť aj štát. Ako sa uvádza v materiáli predloženom na medzirezortné pripomienkové konanie, Ministerstvo hospodárstva SR navrhuje stimul 4,5 mil. eur vo forme úľavy na dani z príjmov. Konečné slovo bude mať vláda.

Aktuálne sa spoločnosť zameriava hlavne na výrobu elektrických ohrievačov vody, tepelných čerpadiel na ohrev úžitkovej vody a tepelných čerpadiel na ohrev vody, vykurovanie a chladenie. Ďalej vyrába komponenty a zostavy pre materský závod v Holzmindene a smaltované kotlíky pre závod v Eschwege. „Prijímateľ má záujem rozšíriť výrobné kapacity vo svojom produktovom segmente, optimalizovať a zefektívniť výrobný proces, čo by následne umožnilo zvýšiť objem výroby elektrických ohrievačov a tepelných čerpadiel s vyššou pridanou hodnotou," uvádza sa v materiáli na poskytnutie investičnej pomoci. Začatie výroby je naplánované na október 2023.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Poprad #pracovné miesta #elektrické ohrievače #Stiebel Eltron