Ďalšia spoločnosť na Slovensku rozširuje svoju výrobu pre automobily. Investícia vytvorí nové pracovné miesta

Spoločnosť Intercable plánuje v Kriváni, okres Detva, rozšírenie výroby automobilových komponentov o výrobky prispôsobené na využitie v elektromobiloch. Investícia za viac ako 8,5 milióna eur by mala do roku 2026 priniesť 82 nových pracovných miest. Vyplýva to z návrhu na poskytnutie investičnej pomoci, ktorý Ministerstvo hospodárstva (MH) SR predložilo do medzirezortného pripomienkového konania.

25.07.2022 11:41
SR Kriváň MOS obec zamestnanosť Intercable BBX Foto:
Perspektívne, v horizonte troch až piatich rokov, môžu stredné a malé firmy v Kriváni v okrese Detva zamestnávať až 1000 ľudí. Najväčšia obec na Podpoľaní má dnes približne 1700 obyvateľov a tak prakticky každý v produktívnom veku, môže pracovať v mieste svojho bydliska. Najväčším zamestnávateľom v Kriváni je aktuálne spoločnosť Intercable (na snímke), ktorá zamestnáva 345 ľudí. Kriváň, 25. októbra 2019.
debata (3)

„Pôjde o novú pokročilejšiu produktovú skupinu vysokonapäťových distribučných systémov, v ktorých budú plastové časti kombinované s medenými spojnicami,“ priblížilo MH zámer v zverejnenom materiáli. Spoločnosť by mohla na tento projekt získať štátnu investičnú pomoc 1,5 milióna eur vo forme úľavy na dani z príjmov. O návrhu ešte musí rozhodnúť vláda.

volvo fabrika Čítajte viac Sulíkov rezort odhalil tri grafy o Volve pri Košiciach. Priemerný zárobok vyskočí až na 1663 eur

Spoločnosť Intercable je 100 % dcérskou spoločnosťou Intercable GmbH, ktorá sídli v južnom Tirolsku. V Kriváni pôsobí od roku 2018 a v súčasnosti patrí s približne 800 zamestnancami k najväčším zamestnávateľom v regióne. Pre Intercable by pridelenie investičnej pomoci bolo už druhým investičným stimulom. Sumou takmer 2,5 milióna eur bolo koncom roka 2018 podporené vybudovanie závodu.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #elektromobily #automobily