Pokračovanie článku: Pri tovaroch sa to neskončilo. Rastú už aj ceny služieb. Internet, televízia či paušál vyjdú pre niektorých drahšie

Na vlne zdražovania sa vezú aj ďalší

List zákazníkom s vyššími cenami v týchto dňoch rozposiela aj spoločnosť UPC. Od prvého marca upravuje cenník internetových služieb. Zmena sa dotkne približne 15-tisíc zákazníkov. „V závislosti od toho, akú konkrétnu kampaň doteraz využívali, cena bude pre prevažnú časť týchto zákazníkov upravená v rozmedzí od 1 do 2 eur, v niektorých prípadoch to však môže byť o niečo menej, resp. o niečo viac,“ tvrdí pre Pravdu hovorca spoločnosti Jaroslav Kolár.

Úprava ceny sa vzťahuje iba na internetové služby, cena za TV či telefónne služby, ako aj cena za prenajímané zariadenia sa nijako nemení. Aj keď spoločnosť UPC plošnú úpravu cien zatiaľ neplánuje, tak nevylučuje, že v priebehu roka sa môžu ešte zmeniť ceny za poskytovanie televíznych služieb. Od februára zvyšuje ceny všetkých troch balíčkov o 1,50 eura mesačne aj internetová televízna služba SledovanieTV.

Dôvodom sú vraj náklady na službu a poplatky pre TV, informuje portál zive.sk s tým, že sa to dotkne nových aj existujúcich klientov. Spravodajský portál tiež priniesol správu o zdražovaní satelitnej služby Skylink. Základný balík bude napríklad drahší o 1,1 eura mesačne. Ani ostatní mobilní, televízni a internetoví operátori zdražovanie v budúcnosti nevylučujú.

Hovorca Telekomu Michal Korec pre denník Pravda odkázal, že zatiaľ zvyšovať ceny neplánujú. „Od momentu, keď sa na trhu rozprúdila debata zvyšovania cien energií, situáciu sledujeme a priebežne vyhodnocujeme možné dosahy v oblasti našich nákladov,“ vysvetľuje. Telekom plošne zdvíhal ceny v lete 2018. Pre svojich zákazníkov vtedy zvyšoval ceny televízie, internetu či pevnej linky.

© Autorské práva vyhradené

39 debata chyba
Viac na túto tému: #ceny #operátori #telekomunikácie