V Piešťanoch odštartoval výstavbu prvý zelený priemyselný park. Takto bude vyzerať

V GARBE Green Parku Piešťany vyrastie prvá udržateľná budova. 5 000 metrov štvorcových bude postavené špekulatívne a 3 000 metrov štvorcových na mieru pre prvého nájomníka, spoločnosť Inalfa Roof Systems, úspešnú výrobnú firmu v regióne.

23.11.2021 11:33
Vizualizácia priemyselného parku Foto:
Vizualizácia priemyselného parku
debata (1)

Nemecký developer GARBE Industrial Real Estate GmbH, ktorý sa špecializuje na logistické a priemyselné nehnuteľnosti, zahájil výstavbu 8 000 metrov štvorcových v GARBE Green Parku Piešťany. Do nových priestorov s rozlohou 3 000 metrov štvorcových sa nasťahuje spoločnosť Inalfa, designér, výrobca a dodávateľ strešných okien pre automobilový priemysel. 5 000 metrov štvorcových postaví GARBE špekulatívne a budú k dispozícii k prenájmu od mája 2022.

„Výstavba začala krátko po akvizícii pozemku. Inalfa je líder a inovátor vo svojom obore a sme radi, že môžeme ich rozvoj na Slovensku podporiť,“ povedal Martin Stratov, riaditeľ pre rozvoj obchodu pro Garbe v Českej republike a na Slovensku, „z projeku máme radosť, keďže stavba zahŕňa rozsiahle zelené riešenia a niektoré sa na trhu objavia vôbec po prvý krát. Budeme stavať tiež špekulatívne, pretože tu vidíme potenciál a veríme, že dopyt porastie,“ dodal.

budaj Čítajte viac Priemysel dostane 11 miliónov. Je to viac, ako píšu predpisy, odkazuje Budaj

GARBE Green Park Piešťany je vlajkovou loďou spoločnosti v oblasti udržateľnosti v regióne strednej a východnej Európy. Priamo v parku bude prebiehať recyklácia vody, ktorá bude čerpaná z vlastnej studne. Budovy budú vybavené tepelnými čerpadlami s cieľom minimalizovať uhlíkovú stopu. Na pozemku budú zachované lúky, pôvodné zalesnenie a miesto pre umiestnenie včelých úľov.

GARBE Green Park Piešťany

GARBE Industrial Real Estate GmbH, špecialista na logistické a priemyselné nehnuteľnosti, zahajuje výstavbu 8 000 metrov štvorcových v GARBE Green Parku Piešťany.

Fotogaléria
Vizualizácia priemyselného parku
Vizualizácia priemyselného parku
+1Vizualizácia priemyselného parku

Inalfa na Slovensku pôsobí už viac ako 10 rokov a má viac ako 400 zamestnancov. „Tešíme sa na nové skladové priestory, ktoré sa nachádzajú len pár kilometrov od nášho slovenského sídla,“ uviedol Marek Kolárik, plant manager.

GARBE Green Park Piešťany sa nachádza 300 m od diaľničného zjazdu na Piešťany, 80 km od Bratislavy a 110 km od Žiliny. Vďaka tejto polohe ponúka jednoduché napojenie na ďalšie trhy nielen v strednej Európe. Zastávka hromadnej dopravy sa nachádza na hranici parku.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #zelené budovy #development #priemyelný park