České menštruačné nohavičky Snuggs získali významnú investíciu, chcú expandovať do Francúzska

Na poskytnutí kapitálu sa podieľa aj česko-slovenská investičná a finančná skupina Wood & Company.

11.11.2021 12:22
Tomáš Zahradník a Linda Šejdová, zakladatelia... Foto:
debata (2)

Český startup Snuggs pôsobiaci na e-commerce trhu s hygienickými potrebami získal investíciu vo výške 40 mil. CZK. Na poskytnutí kapitálu sa podieľa aj česko-slovenská investičná a finančná skupina Wood & Company. Ako ďalej informovala jej marketingová špecialistka Zuzana Kopanicová, získané financie majú startupu pomôcť v jeho ďalšom rozvoji.

„Wood & Company nám vie otvoriť dvere k strategickým partnerom od výroby, cez zdravotníctvo až po retail a zároveň pomôcť s budúcim financovaním spoločnosti. Investíciu použijeme na posilnenie trhovej pozície v Nemecku a na expanziu do Francúzska,” uviedla spoluzakladateľka Snuggs Linda Šejdová.

Vasky Čítajte viac Česká obuvnícka značka expanduje na Slovensko. Vzniknú desiatky nových pracovných miest

Firma uviedla na trh prvý sortiment na jar 2019, aktuálne predaj jej menštruačných nohavičiek dosahuje približne 350 tis. kusov. Očakávania do konca roka smerujú k prekročeniu polmiliónovej hranice. Okrem Slovenska sa spoločnosti darí aj v Nemecku a Rakúsku. Ešte v tomto roku očakáva medziročný nárast tržieb o 200 % s výhľadom dvojnásobného rastu v roku 2022.

Wood & Company je finančná a investičná skupina. Pôsobí v siedmich európskych mestách s centrálou v Prahe, odborníkmi na investičné bankovníctvo v Bratislave a Bukurešti, ako aj špecialistami na kapitálové trhy v Londýne, Miláne a vo Varšave. Na Slovensku vlastní výrobcu liekov a injekčných roztokov Saneca Pharmaceuticals a výrobcu injekčných striekačiek Chiranu T.Injecta.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #firma #startup