Prichádza európsky týždeň mobility. Vlaky si pripravili mimoriadne zľavy

Dôvodom je Európsky týždeň mobility. Cestujúci môžu zľavu využiť od 16. do 22. septembra vo vozňoch 2. triedy vo všetkých osobných vlakoch a regionálnych expresoch na území Slovenska. Cyklisti budú mať možnosť na bezplatnú prepravu bicyklov.

10.09.2021 09:52
ZSSK: Dostali príspevok 76 284 000 eur Foto:
Ľudia sa týždeň povezú vlakmi po Slovensku za polovicu.
debata

Železničná spoločnosť Slovensko, a. s., (ZSSK) v rámci 20. ročníka Európskeho týždňa mobility (ETM) znižuje cenu lístkov na polovicu od 16. do 22. septembra. Cestujúci môžu zľavu využiť vo vozňoch 2. triedy vo všetkých osobných vlakoch a regionálnych expresoch na území Slovenska. Cyklisti budú mať v uvedenom období možnosť na bezplatnú prepravu bicyklov.

Ako v piatok informoval hovorca národného vlakového dopravcu Tomáš Kováč, zámerom tohtoročného ETM s názvom „Bezpečne a zdravo udržateľnou dopravou“ je zdôrazniť dôležitosť dostupnosti dopravy s nulovými emisiami. ZSSK bude aj tento rok partnerom kampane podujatia, nad ktorou prevzal záštitu minister životného prostredia Ján Budaj.

SR Doprava Doležal ZSSK Podpis Zmluva Súpravy Nové BAX Čítajte viac Doležal: Prioritou pri tvorbe štátneho rozpočtu budú železnice

Predseda predstaventsva a generálny riaditeľ ZSSK Roman Koreň povedal, že cieľom projektu je využívať alternatívne spôsoby prepravy, napríklad, bicykel, mestskú hromadnú dopravu, vlak, či „pešibus“ a tak pomôcť životnému prostrediu. „Vymeniť auto za vlak je vždy správnym rozhodnutím a dokazuje to aj fakt, že sme vďaka tomu za rok 2020 spoločne ušetrili viac ako 315-tisíc ton oxidu uhličitého, čo je skutočne ohromné číslo,“ uviedol Koreň.

Kampaň ETM podľa ZSSK oslovuje čoraz viac samospráv, organizácií, škôl aj súkromných spoločností. „V minulom roku sa zapojilo celkom až 53 krajín s počtom 2 945 zaregis­trovaných samospráv. Stúpajúci počet prihlásených sídel je badateľný aj na Slovensku,“ priblížil Kováč s tým, že v roku 2020 sa do kampane pridalo 55 slovenských miest a obcí.

debata chyba
Viac na túto tému: #ZSSK #vlaková doprava #vlaky zadarmo