Bratislavské letisko vybavilo v júni vyše 32 tisíc cestujúcich

Najviac cestujúcich prepravili letecké spoločnosti Ryanair, Smartwings a Air Explore, najpopulárnejšími destináciami boli Rodos, Malorka a Londýn

23.07.2021 16:21
letisko, bratislava, m. r. štefánika Foto: ,
Počet cestujúcich na bratislavskom letisku v júni výrazne vzrástol.
debata

Bratislavské letisko vybavilo v júni na príletoch a odletoch spolu 32 330 cestujúcich. V prechádzajúcom roku, ktorý bol výrazne poznačený pandémiou, bolo počas júna vybavených iba 2176 osôb. Informoval o tom Matúš Hrabovský, hovorca Letisko M. R. Štefánika Airport Bratislava, a.s. (BTS).

Spresnil, že letisko vybavilo počas júna spolu 2 035 letov a 1 797 ton leteckého nákladu. Nárast počtu letov evidovalo letisko v medzinárodnej pravidelnej i nepravidelnej doprave, ako aj pri letoch všeobecného letectva. Najviac cestujúcich prepravili letecké spoločnosti Ryanair, Smartwings a Air Explore, najpopulárnejšími destináciami boli Rodos, Malorka a Londýn.

V ponuke boli podľa neho pravidelné lety do Alghera, Birminghamu, Burgasu, Dublinu, Edinburghu, Hurghady, Kyjeva, Londýna, Malagy, Manchestru, Pafosu, Ríma, Štokholmu a na ostrovy Korfu a Malorka. Cestujúci mohli využiť aj charterové lety cestovných kancelárií do približne 20 rôznych destinácií. Novinkou letnej sezóny 2021 sú lety na chorvátsky ostrov Brač.

letisko, lietadlo, dovolenkari, odlet, dovolenka Čítajte viac Letisko Poprad-Tatry dosiahlo po siedmich rokoch zisk

V súčasnosti je podľa Hrabovského už na bratislavskom letisku obnovená väčšina pravidelných liniek, aj keď s nižšou frekvenciou oproti rokom pred pandémiou. Spustenie ďalších liniek bude závisieť najmä od vývoja epidemickej situácie a opatrení obmedzujúcich vstup do jednotlivých krajín.

Dodal, že aj počas júna sa na letisku vyskytli prípady, keď cestujúcim nemohol byť umožnený odlet z dôvodu nesplnenia niektorej z podmienok danej destinácie (negatívne COVID testy, potvrdenia o očkovaní alebo prekonaní ochorenia COVID-19, registrácia pred odletom a pod). Cestujúcich preto letisko prosí, aby sa pred cestou dôkladne pripravili a mali všetky dokumenty k dispozícii.

debata chyba
Viac na túto tému: #letisko #letisko Bratislava #letecká doprava #bratislavské letisko