Spoločnosti LeasePlan Slovakia vlani klesol zisk takmer o polovicu

Na jej hospodárenie vplývala vlani ekonomická situácia spojená s koronakrízou. Aj napriek poklesu si udržala postavenie na trhu.

23.07.2021 10:52
Lease Plan Foto:
Aj napriek poklesu zisku si spoločnosť udržala na trhu svoje postavenie.
debata

Spoločnosti LeasePlan Slovakia v minulom roku klesla ziskovosť. Kým v roku 2019 evidovala čistý zisk 2,37 mil. eur, vlani to bola suma 1,2 mil. eur. Ide teda o medziročný pokles o 49 %. Ako uviedla spoločnosť vo výročnej správe, na jej hospodárenie vplývala vlani ekonomická situácia spojená s koronakrízou. Napriek tomu sa jej však podľa jej vyjadrení podarilo udržať si postavenie na trhu.

Trh operatívneho lízingu bude podľa vyjadrení firmy aj naďalej rásť a predpokladá, že sa bude rozširovať hlavne v segmente menších spoločností a živnostníkov. Jej cieľom je okrem rastu udržať aj spokojnosť klientov so službami. Spoločnosť bude preto naďalej investovať do digitalizácie produktov a služieb pre klientov vo forme rýchlej a efektívnej elektronickej komunikácie. Zároveň sa budú cielenejšie orientovať na ponuku lízingu pre elektrické autá, ktoré sa začínajú čoraz viac využívať v rámci mobility klientov spoločnosti.

Spoločnosť LeasePlan Slovakia vznikla v roku 2000. Ponúka riešenia pre riadenie vozového parku, lízing pre firmy, lízing pre súkromné osoby a ďalšie. Je dcérskou firmou holandskej spoločnosti LeasePlan Corporation.

debata chyba
Viac na túto tému: #LeasePlan #operatívny lízing #koronakríza #pokles zisku