Zásielkovňa mení meno a rozširuje biznis

Nie len zmena mena od prvého júla. Spoločnosť Packeta Group, pod ktorú patrí aj Zásielkovňa, kupuje kurierskú spoločnosť ReMax Courier Service. Najnovšie tak objednané balíčky spoločnosť Packeta bude doručovať na adresu vlastnou službou. Zákazníci budú mať väčšiu slobodu a flexibilitu v doručovaní, tvrdí firma. Do konca roka prejde Zásielkovňa postupným rebrendingom a bude sa volať Packeta.

30.06.2021 14:54
balíky, eshop, online nakupovanie Foto:
Ilustračné foto.
debata

Packeta rozšíri taktiež i doručovacie siete na 1500 výdajných miest, 795 Z-Boxov a 400 kuriérov do konca roka. Dôvodom zmeny mena je zjednotenie názvu v rámci celej Európy. „Zákazníci pri nákupoch z akéhokoľvek e-shopu po celom svete nás rýchlo a jednoznačne rozpoznajú,“ hovorí Daniel Tinz, COO pre CEE & DACH skupiny Packeta Group. Zároveň dodáva, že jednotná značka umožní využívať synegrický efekt marketingových spoluprác s inými krajinami.

Doručenie až domov

„Akvizícia firmy ReMax Courier Service je súčasťou našej dlhodobej stratégie rozširovať naše portfólio o nové služby,“ hovorí Simona Kijonková, zakladateľka Zásielkovne a CEO skupiny Packeta Group. Doručenie zásielok tak budú kuriéri doručovať zákazníkom na Slovensku až domov od 1. júla.

Pre obchodných partnerov i samotných zákazníkov ReMaxu sa nič nemení. Ich obchodné podmienky majú zostať platné minimálne do konca roka 2021. Právne bude spoločnosť fungovať do konca roka pod názvom Packeta Courier Service s.r.o.. Od 1. januára 2022 akvizícia spoločnosti skončí fúziou a dôjde tak k preklopeniu obchodných partnerov pod spoločnosť Packeta. Vďaka akvizícií za niekoľko miliónov eur tak Zásielkovňa rozšíri ponuku svojich služieb o doručovanie kuriérom vo vlastnej réžií.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kuriér #zásielkovňa #doručenie