Sulík predstavil nový web. Má sprehľadniť podporu podnikania na Slovensku

Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) predstavil novú internetovú stránku, ktorá má podnikateľom priniesť jednoduché a jasné informácie o základných spôsoboch dostupnej pomoci.

28.06.2021 09:40 , aktualizované: 09:51
debata (7)

„Bol som veľmi prekvapený, keď som zistil, že len na ministerstve hospodárstva je 58 možných spôsobov podpory. Niekedy mám pocit, že to bol zámer, len preto, aby sa v tom bežný podnikateľa nevyznal. Chceme to zmeniť,“ povedal Sulík.

V nasledujúcom programovacom období bude podľa neho podpora jednoduchšia. Pomôcť by mala webová stránka vesmirpodpory.sk. „Najprv si človek vyberie situáciu, v ktorej sa nachádza jeho firma a následne si vyhľadá všetky možné formy pomoci, ktoré sa ho týkajú,“ vysvetlil Sulík.

Stránka má podľa neho okrem iného prispieť aj k dostatočnému a správnemu využívaniu eurofondov, a to nielen z predchádzajúceho programovacieho obdobia, ale aj z toho nasledujúceho. Tie chce totiž ministerstvo čerpať najrýchlejšie zo všetkých rezortov. „Čím skôr budú preinvestované, tým skôr začnú zarábať,“ povedal.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #podnikanie #Richard Sulík