Drahšie vedenie účtu, lacnejšie spracovanie úveru. OTP banka mení cenník

OTP banka sa od 1. júna 2021 rozhodla urobiť zmeny v poplatkoch pri niektorých produktoch. Prvý na to upozornil portál Finančný kompas.

01.06.2021 15:45
otp-banka Foto:
Pobočka OTP banky.
debata

Po novom si ľudia priplatia za vedenie takzvaného výhodného účtu. Poplatok stúpne z pôvodných deväť eur na 12 eur mesačne. Bankový dom ale uvoľňuje pravidlá pri výbere hotovosti platobnou kartou z bankomatu cudzej banky na Slovensku a v krajinách Európskeho hospodárskeho priestoru. Od júna bude výber v neobmedzenom množstve, predtým boli v cene balíka iba dva výbery mesačne.

OTP banka tiež z ponuky sťahuje bratislavskú mestskú kartu, ktorá bola za jednoeurový mesačný poplatok. Z ponuky od júna sťahuje aj darčekovú kartu. Poslednou zmenou je lacnejšie spracovanie úverového obchodu pri klasických a amerických hypotékach a tiež pri refinancovaní hypotéky. Poplatok klesne z pôvodných 200 eur na 90 eur.

Poštová banka Čítajte viac Ďalšia banka mení cenník. Ľudia si priplatia, ale niektoré poplatky aj skončia

OTP banka ešte vlani zmenila majiteľa. Podiel 99,44 percenta prebrala belgická skupina KBC, ktorá na Slovensku vlastní aj ČSOB. Obe strany sa na predaji dohodli ešte v polovici februára 2020. Po zlúčení bánk prebiehajú aj štandardné procesy prispôsobovania napríklad úrokových sadzieb pri úveroch či pri poplatkoch.

Klientom OTP banky od začiatku februára tohto roka pribudla aj možnosť vyberať peniaze aj z bankomatov ČSOB. Pri výbere hotovosti pre nich budú platiť rovnaké podmienky, aké majú pri výbere z bankomatu vlastnej banky. Rovnako to bude fungovať aj opačne. Zlúčením bankových domov tak vznikne tretia najširšia bankomatová sieť na Slovensku.

Belgická matka tiež sľúbila, že klienti OTP Banky budú mať prístup aj k novým službám. V najbližších týždňoch dostanú napríklad neobmedzenú možnosť bezplatných výberov hotovosti z bankomatov ČSOB.

Rozsiahle zmeny v cenníkoch v posledných mesiacoch urobili aj VÚB banka, Slovenská sporiteľňa, Prima banka a Poštová banka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #banky #poplatky #bankové poplatky #cenník #OTP banka