Za prvé tri mesiace Letisko Viedeň vykázalo stratu 25 miliónov eur

Počet cestujúcich, ktorí počas januára až marca využili služby letísk vo Viedni, na Malte a v Košiciach, medziročne klesol o 88,7 percenta.

20.05.2021 13:10
letisko, vide, schwechat Foto:
Spoločnosť Letisko Viedeň zakončila prvý kvartál s výraznou stratou.
debata

Spoločnosť Letisko Viedeň, vrátane letísk na Malte a v Košiciach, počas januára až marca v dôsledku pandémie vybavila iba 677 348 pasažierov, čo bol medziročný pokles o 88,7 percenta. Tržby spoločnosti v prvom kvartáli medziročne oslabili o 64,4 percenta na 57,5 milióna eur. Skupina Letisko Viedeň tak skončila v čistej strate v sume 25 miliónov eur. Spoločnosť o tom informovala v správe, ktorú zverejnila vo štvrtok.

Spoločnosť predpokladá, že slabé výsledky vykáže aj za celý prvý polrok tohto roka, ale výrazný rast počtu cestujúcich predpokladá v lete a v druhej polovici roka. Odhaduje, že Viedenské letisko a letiská na Malte a v Košiciach za celý rok vybavia 15,9 milióna pasažierov. Skupina očakáva, že za celý rok dosiahne tržby v objeme zhruba 430 miliónov eur a mierny konsolidovaný čistý zisk.

Letisko Viedeň má rozhodujúci vplyv v spoločnosti KSC Holding, a. s., ktorá je väčšinovým 66-percentným vlastníkom košického letiska.

debata chyba
Viac na túto tému: #letecká doprava #letisko Košice #letisko Viedeň #letisko Malta