Raiffeisen Bank International kúpila českú Equa Bank

Český Úrad pre ochranu hospodárskej súťaže v piatok rozhodol, že česká dcéra rakúskej bankovej skupiny Raiffeisen Bank International môže prevziať tamojšiu Equa Bank.

16.04.2021 18:26
Equa bank Foto:
Equa bank už patrí pod Raiffeisen Bank International.
debata

Rakúska banková skupina Raiffeisen Bank International (RBI) pokračuje v plánovanej expanzii na českom trhu. Český Úrad pre ochranu hospodárskej súťaže (ÚOHS) v piatok rozhodol, že česká dcéra skupiny môže prevziať tamojšiu Equa Bank. Spoločnosť má takmer 480-tisíc zákazníkov a ku koncu roka 2020 disponovala aktívami v hodnote 2,8 miliardy eur. Banka sa špecializuje na spotrebiteľské úvery. Po dokončení transakcie sa má Equa Bank zlúčiť s RBI.

V marci RBI od českých regulačných úradov získala súhlas na prevzatie služieb osobného bankovníctva, ktoré poskytuje v Českej republike banka ING. Pre Rakúsku skupinu to bola v Česku druhá akvizícia za menej ako mesiac. Dohodu o kúpe českého obchodníka na devízových trhoch a spracovateľa platieb Akcenta CZ RBI uzavrela 15. februára.

Raiffeisen Bank International pôsobí aj na Slovensku. Je majoritným akcionárom Tatra banky, ktorá bola do Obchodného registra SR zapísaná 1. novembra 1990. Tá od roku 2012 prevádzkuje na Slovensku aj Raiffeisen Bank, ktorá je vedená ako odštepný závod Tatra banky.

debata chyba
Viac na túto tému: #Raiffeisen Bank #Equa Bank #banková fúzia