Miestnym značkám sa darí. Ľudia uprednostnia „domáce“ i pri obuvi a oblečení

Čoraz viac ľudí sa zaujíma o to, odkiaľ pochádzajú ich topánky či šaty, kto a kde ich vyrobil a taktiež z akých materiálov boli vyrobené. Dôraz na poctivé obuvnícke a kožiarske remeslo kladie i mladá značka zo susedného Česka Vasky. Tá si zakladá nielen na ekológii, ale i ručnej výrobe.

15.04.2021 11:51
debata (1)

Za značkou stojí mladý podnikateľ Václav Staněk. Založil ju keď mal len 18 rokov. Teraz po piatich rokoch prichádza i na slovenský trh. „Každým rokom sa naše tržby strojnásobili v porovnaní s tým predošlým,“ hovorí Staněk. V roku 2020 dosiahla obrat vo výške 130 miliónov českých korún (teda takmer päť miliónov eur) a predala 45-tisíc topánok. Firma za to vďačí najmä silnej komunite zákazníkov, ktorí si zakladajú na tom, čo a od koho kupujú, a tiež kde sa to skutočne vyrába, vysvetľuje Staněk.

Za kvalitou stoja lokálni dodávatelia koží z Česka. Na výrobe topánok pracuje 80 šikovných ševcov a šičiek zo Zlína a okolia. Firma však vyrába aj kožené kabelky, opasky či oblečenie z merino vlny. Cieľom je takto ukázať svetu, že poctivá „ševcovina” má na trhu stále svoje miesto.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #podnikanie #obuvník