Prestaňte rozprávať o tvrdom lockdowne, inak hrozí štrajk, odkazuje Soták vláde

Predseda Klubu 500 Vladimír Soták nevidí jediný dôvod na vypnutie ekonomiky. Teda takzvaný tvrdý lockdown, ku ktorému by Slovensko pristúpilo ako jediná krajina v únii. „Vážení predstavitelia vlády, nezaťažujte nás vašimi žabomyšími vojnami. Začnime sa venovať reštartu ekonomiky Slovenska a robme všetko preto, aby ľudia mohli začať chodiť do práce, aby boli otvorené obchody, aby boli otvorené školy,“ vyzýva Soták.

16.03.2021 14:15
debata (69)

Dodáva, že treba urobiť všetko preto, aby sme sa vrátili do normálneho života. V prípade zavedenia lockdownu sú členovia Klubu 500 vyhlásiť štrajk a blokovať cesty vo svojich regiónoch, tvrdí Soták.

„Namiesto toho, aby ste sa zamysleli nad sebou, nad svojou prácou a svojimi výsledkami, neustále prichádzate s rozporuplnými, neuváženými a mnohokrát nerealizovateľnými opatreniami, ktoré prinášajú chaos a znechutenie obyvateľstva,“ hovorí Soták. Klub 500 prosí vládu, aby sa zamyslela nad svojím konaním a nestrašila ľudí vyhlásením lockdownu. Členovia Klubu 500 priebežne testujú svojich zamestnancov a výsledky testovania sa pohybujú dlhodobo okolo jedného percenta pozitívnych ľudí.

„Väčšina našich firiem sa teší rastúcej zákazkovej náplni a namiesto podpory štátu a vytváraniu podmienok na úspešné plnenie zákazkovej náplne tu máme zneisťovanie našich obchodných partnerov o úplnom vypnutí ekonomiky. Neškoďte nám,“ vyzáva predseda Klubu 500. Dodáva, že ľudí by vláda nemala zaťažovať svojimi problémami, ale ich riešiť.

„Klub 500 je znepokojený aj vyhláseniami o vypínaní ekonomiky zo strany niektorých predstaviteľov obcí a miest, naposledy od primátora Nitry,“ upozorňuje Soták. Klub 500 považuje tieto vyhlásenia za trestný čin, za šírenie poplašnej správy, nakoľko majú priamy negatívny dopad na fungovanie našich firiem.

Klub 500 nesúhlasí ani s rozhodnutím o plošnom zavedení respirátorov. „Respirátory neboli vyvinuté na celodenné nosenie mladými, starými, chorými ľuďmi! Namiesto toho, aby ste začali liečiť pozitívnych obyvateľov okamžite po testovaní pri nástupe do domácej karantény, prichádzate s takýmito nezmyslami,“ hovorí predseda Klubu 500.

© Autorské práva vyhradené

69 debata chyba
Viac na túto tému: #štrajk #Klub 500 #lockdown