Violeta Luca povedie spoločnosť Microsoft na Slovensku a v Česku

Novou generálnou riaditeľkou Microsoftu v Česku a na Slovensku bude od januára Violeta Luca. Vo funkcii nahradí Rudolfa Urbánka, ktorý viedol pobočku takmer tri roky. Violeta Luca prichádza z rumunskej pobočky Microsoftu, kde pôsobila ako generálna riaditeľka posledné dva roky.

23.12.2020 11:09
violetta luca, microsoft Foto:
Nová generálna riaditeľka Microsoft v Česku a na Slovensku Violetta Luca.
debata

Violeta má rozsiahle skúsenosti s naštartovaním dvojciferného obchodného rastu, transformáciou obchodných modelov, riadením regionálnej expanzie či so získavaním nových trhových príležitostí a s budovaním strategických partnerstiev pre zlepšenie zákazníckej skúsenosti. V Rumunsku bola podľa prestížneho časopisu Forbes zaradená medzi top 100 generálnych riaditeľov a 50 najsilnejších žien v biznise. Získala ocenenie za rozvoj podnikania, inovatívny obchodný model, projekt najlepšej digitálnej transformácie a najlepšiu kampaň zodpovedného podnikania.

„Som pevne presvedčená, že technológie sú viac ako kedykoľvek predtým riešením pre budovanie našej odolnosti a že zdravá a udržateľná kultúra postavená na spoločnom cieli má transformačnú silu. Či už hovoríme o vzdelávaní, zdravotníctve alebo ekonomike všeobecne, posilnená spoločnosť umožní rýchlejšie zotavenie a udržateľnejší rozvoj v budúcnosti,“ uviedla Violeta Luca. Česká republika a Slovensko sa podľa nej radia medzi najsilnejšie krajiny v Európe, pokiaľ ide o technologické talenty a ich snahu realizovať potenciál digitalizácie.

Pred príchodom do spoločnosti Microsoft zastávala Violeta viacero vedúcich pozícií v oblasti riadenia, predaja a marketingu v medzinárodných spoločnostiach, ako sú Metro C&C, Dante International, Flanco Retail, Whirlpool Romania alebo AIG. Vyštudovala Akadémiu ekonomických štúdií.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Microsoft