Slováci dokončujú svoj veľký londýnsky projekt. Ich budovu bude riadiť smart aplikácia

Spoločnosť MiddleCap vo svojom projekte Southworks využije na riadenie budovy inteligentnú paltformu Office App. Kancelárska budova sa nachádza v širšom londýnskom centre a je prvou londýnskou akvizíciou skupiny.

22.12.2020 12:43
MiddleCap vo svojom projekte Southworks využije... Foto:
MiddleCap vo svojom projekte Southworks využije na riadenie budovy inteligentnú paltformu Office App.
debata (2)

OfficeApp je jednou z najpokročilejších aplikácií pre administratívne budovy na svete. Navyše neslúži len jej správcom, ale predovšetkým užívateľom a nájomcom. Napríklad v projekte Southworks si budú môcť len pár dotykmi v mobilnej aplikácii rezervovať zasadačky, umožní im vstup do budovy, nahlasovanie problémov a ovládanie svetiel a teploty.

Zároveň im poskytne v reálnom čase informácie nielen o teplote, ale aj o kvalite vzduchu -a to nielen v interiéri, ale aj vonku. Zároveň aplikácia poskytuje aj informácie o svetelnosti a hluku v kanceláriách. Taktiež upozorní užívateľa zaslaním notifikáciu v prípade ak je znížená kvalita vzduchu a navrhne možnosť otvorenia okna.

Užívatelia budovy cez inteligentnú aplikáciu... Foto: MiddleCap
MiddleCap vo svojom projekte Southworks využije na riadenie budovy inteligentnú paltformu Office App. Užívatelia budovy cez inteligentnú aplikáciu získajú údaje nielen o teplote, ale aj kvalite vzduchu vnútri aj vonku a taktiež aj o úrovni hluku.

„Prepojenie senzorov, smart technológií a aplikácie, ktorá zabezpečí prístup užívateľov ku všetkým informáciám a ovládaniu pracovného prostredia na jednom mieste nás posúva o krok bližšie k budove, ktorá sa zaradí medzi top developerské projekty nielen v Londýne, ale v celej Európe,“ hovorí Tomáš Jurdák, Real Rstate Partner a Head of Real Estate zo spoločnosti MiddleCap.

Zaujímavým benefitom je integrácia OfficeApp s inými smart senzormi a systémami. V aktuálnej situácii napríklad k bezpečnému fungovaniu v budove prispieva aj pozvanie návštevy zaslaním zaslaním QR kódu. To umožní obmedziť priamy kontakt s recepciou. Navyše aktuálne online dáta o obsadenosti zasadačiek a množstve ľudí na poschodí zabránia nadmernej koncentrácii ľudí.

Budova takmer doslova „vníma“ pohyb a množstvo ľudí v nej a preto vie optimalizovať riadenie teploty a osvetlenia nielen na základe času, čo je bežný prístup, ale aj na základe koncentrácie ľudí v jej n jednotlivých častiach. Tým sa výrazne zvyšuje jej energetická efektívnosť.

MiddleCap vo svojom projekte Southworks využije...
MiddleCap vo svojom projekte Southworks využije...
+2MiddleCap vo svojom projekte Southworks využije...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #developer #MiddleCap Group #inteligentná budova #Soutworks