Internetoví predajcovia vyzývajú vládu: Zakotvite možnosť výdaja tovaru zakúpeného online

Zakotvite možnosť vyzdvihnúť si zásielku zakúpenú online v kamennom obchode, inak hrozí kolaps doručovateľských služieb. Takúto výzvu adresujú slovenské e-shopy a doručovateľská spoločnosť Zásielkovňa vláde.

12.12.2020 14:57
debata (2)

Zavedenie lockdownu tesne pred vianočnými sviatkami podľa nich spôsobí presun predvianočných ako aj povianočných nákupov na internet. No kapacity doručovania kuriérmi na adresu sú v súčasnosti maximálne vyťažené. Navyše, pri vyzdvihovaní zásielok na poštách môže dochádzať k vytváraniu front na poštách a tým aj k nežiaducej kumulácii osôb.

„Apelujeme na vládu SR, aby právne jednoznačne zakotvila, že obchody môžu mimo zakázaného predaja svojho tovaru naďalej vykonávať výdaj tovaru nakúpeného cez Internet, alebo cez telefón," píšu vo svojom vyhlásení e-shopy.

Iba tak podľa nich dôjde k oslabeniu doručovania inými metódami a vyhneme sa prípadnému kolapsu doručovateľských služieb. Predajcovia v obchodoch môžu zachovaním výdajne tovaru kúpeného na internete aspoň čiastočne kompenzovať svoje straty, nebudú tak vznikať zbytočné rady na vyzdvihovanie zásielok na poštách a súčasne sa odbremenia vyťažené kuriérske spoločnosti. „Väčšina výdajných miest je neďaleko domova, predajne disponujú dostatočnou predajnou plochou na zachovanie prísnych hygienických štandardov pre vyzdvihnutie objednávky. Priemerná doba výdaja zásielok je priemerne do jednej minúty a je možné určiť, že výdaj bude prebiehať bez vstupu príjemcu zásielky do obchodu,“ píšu ďalej obchody.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #obchody #internetový výdaj #zásielkovňa