Peter Korbačka kúpil podiel v rakúskej realitnej spoločnosti S Immo AG

Spoločnosť Evax Holding GmbH, vlastnená firmou Eurovea Services, s.r.o., kúpila 3 836 988 kusov akcií S Immo AG, ktoré zodpovedajú podielu 5,21 percenta, od spoločnosti Etamin GmbH & Co KG. Transakcia sa uskutočnila 12. novembra. Evax Holding GmbH sa tak stal tretím najväčším akcionárom v S Immo AG.

07.12.2020 09:26
debata (1)

S Immo AG je realitná developerská a investičná spoločnosť so sídlom vo Viedni, zapísaná na Viedenskej burze. Investuje výhradne v rámci Európskej únie, pričom sa zameriava na hlavné a veľké mestá Rakúska, Nemecka a krajín strednej a východnej Európy. Pobočky má popri Rakúsku a Nemecku aj v Maďarsku, Rumunsku a Chorvátsku, nehnuteľnosti vlastní tiež v Česku a na Slovensku.

Portfólio S Immo AG tvorilo k 30. júnu tohto roka spolu 352 nehnuteľností s hodnotou 2,4 miliardy eur. Obsadenosť dosahovala viac ako 94 percent. Komerčné nehnuteľnosti – kancelárie, nákupné centrá a hotely – tvoria 70 percent portfólia, zvyšok predstavujú rezidenčné projekty.

Na Slovensku vlastní S Immo AG napríklad bratislavské kancelárske budovy Galvaniho Business Center I, II a IV, podiel v Einsteinova Business Center alebo Austria Trend Hotel Bratislava.

K najvýznamnejším aktuálne realizovaným projektom patrí administratívny komplex Quartier Belvedere Central vo Viedni a polyfunkčný projekt Schiller v Budapešti.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Eurovea #Korbačka #S Immo AG