Ďalší predaj poisťovne Aegon v Európe. Vlani skončila aj na Slovensku

Rakúska poisťovacia skupina Vienna Insurance Group (VIG) kúpi od svojho holandského konkurenta Aegon jeho operácie v krajinách strednej a východnej Európy za 830 miliónov eur, ako oznámila VIG v nedeľu predpoludním. Transakcia by sa mala uzavrieť v druhom polroku 2021.

29.11.2020 16:00
zmluva, dohoda, podpis, podanie ruky Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

VIG získa divízie Aegonu v Maďarsku, Poľsku, Rumunsku a Turecku. Akvizície ešte musia schváliť príslušné regulačné úrady. „VIG si kúpou týchto spoločností posilňuje svoju vedúcu pozíciu na trhoch v strednej a východnej Európe a stane sa jednotkou na maďarskom poistnom trhu,“ uvádza sa vo vyhlásení rakúskej skupiny.

VIG tiež touto akvizíciou rozšíri svoje aktivity v regióne v oblasti dôchodkového poistenia a prvýkrát vstúpi na turecký trh so životným poistením. Aegon už vlani skončil aj na Slovensku a v Českej republike. Jeho biznis prebrala skupina NN Group. Na Slovensku NN kúpila jej životnú poisťovňu a dôchodkovú správcovskú spoločnosť. Celková hodnota transakcie bola 155 miliónov eur.

Nedávno tiež prebehla aj iná akvizícia poisťovní. Rakúska poisťovacia spoločnosť Uniqa Insurance Group dokončila prevzatie dcérskych spoločností skupiny Axa na Slovensku, v Poľsku a v Českej republike. Zlučovanie odobrila aj Európska komisia a centrálne banky v Česku, v Poľsku a na Slovensku. Predaj za jednu miliardu eur by mal byť oficiálne a právne ukončený do leta 2021.

Okrem toho by mal prebehnúť aj ďalší predaj na slovenskom poistnom trhu. Objavili sa nepotvrdené informácie, že Poštovú poisťovňu by mala prevziať Union poisťovňa. Informoval o tom portál Index ešte na začiatku októbra. Ani jedna zo spoločností však tento obchod oficiálne nepotvrdila. Hovorkyňa Poštovej banky Lýdia Žáčková však pre denník Pravda povedala, že poisťovňa už čoskoro zmení majiteľa.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #predaj #poistenie #poisťovňa #Aegon