Zásielky nakúpené online budú bez obmedzení doručené. Výdajné miesta sú otvorené

Zákaz vychádzania účinný od soboty 24.10.2020 sa nedotkne doručovania poštových služieb. Zásielkovňa hlási, že zostáva otvorených viac ako 950 výdajných miest po celom Slovensku. Zatvorených prevádzok bude menej ako 10 %.

25.10.2020 11:48
debata (2)

Jednou z výnimiek zo zákazu vychádzania je aj cesta do prevádzok poštových služieb. „Ak si niekto objedná zásielku, má právo si ju na výdajnom mieste vyzdvihnúť. Výdajné miesta sú totiž označované ako miesta poštovej siete, ktoré poskytujú poštové služby na základe zmluvy,“ konštatuje Alexander Jančo, Chief Executive Officer Zasielkovne na Slovensku. Cesta pre vyzdvihnutie balíka a následne cesta domov tak nebude nijakým spôsobom pokutovaná a ľudia ju môžu absolvovať bez akýchkoľvek obáv.

Zásielkovňa, najobľúbenejší doručovateľ zásielok na výdajné miesta na Slovensku, hlási, že viac ako 90 % prevádzok bude počas zákazu vychádzania otvorených. Otváracie hodiny však môžu byť v ojedinelých prípadoch skrátené. Je vhodné si prípadné skrátené hodiny overiť u konkrétneho predajcu alebo na stránke Zásielkovne, či v mobilnej aplikácii.

Rovnako je vhodné neodkladať si vyzdvihnutie zásielky na záverečné otváracie hodiny danej predajne. V súčasnosti má Zásielkovňa v prevádzke viac ako 950 výdajných miest po celom Slovenku. „Aktívne sme komunikovali so všetkými výdajnými miestami. Počas účinného zákazu vychádzania bude otvorených viac ako 950 výdajných miest. Zatvorených prevádzok bude menej ako 10 %, čomu vďačíme súdržnosti s našími výdajnými miestami,“ konštatuje Alexander Jančo.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #pošta #online nakupovanie #zákaz vychádzania