InoBat Auto má nového partnera, je ním energetický gigant ČEZ

Prvý dodávateľ autobatérií šitých na mieru InoBat Auto získal nového investičného partnera. Je ním energetický gigiant ČEZ, a.s.

01.07.2020 12:59
debata (2)

Spoločnosť ČEZ, a. s. neprináša investíciu len v podobe peňazí, ale aj know-how a sily v regióne. „Slovenskú a Českú republiku spája spoločná história, ktorá ovplyvnila politický, ekonomický i sociálny život v oboch krajinách aj po ich odlúčení. Práve industriálne dedičstvo spoločného štátu vo veľkom nasmerovalo ekonomickú orientáciu týchto krajín na automobilový priemysel. A doslova ich predurčuje na rýchlu implementáciu riešení v oblasti elektromobility. Spolupráca InoBat Auto a ČEZ, a. s., presahuje hranice oboch krajín. Produkty tohto partnerstva sa budú vyvážať do celej Európskej únie a následne aj do zvyšku sveta, čo je dôležitý faktor na pozadí koronakrízy,“ povedal Marián Boček, CEO InoBat Auto.

Firma v v máji 2020 oznámila akvizíciu pozemku s rozlohou 27 000 m2, na ktorom postaví prvú 100MWh pilotnú linku na autobatérie šité na mieru na svete. Tá bude na západnom Slovensku pod jednou strechou kombinovať výrobu s výskumom a vývojom prototypov batériových článkov. Prvé zákazkové batérie výrobnú halu opustia v roku 2021.

Medzi partnerov InoBat a InobatAuto patrí aj Matador a energetická spoločnosť AEN či MSM Group zastrešujúca dcérske spoločnosti s portfóliom v oblasti obranného a civilného priemyslu, ktorá sa pohybuje na trhu od roku 1935.

InoBat Auto Vďaka technológii „High Throughput Process“, ktorú prináša americký partner Wildcat Discovery Technologies, dokáže súbežne testovať veľké množstvo variácií chemického zloženia batérie. Použitím umelej inteligencie vie analyzovať výsledky a vybrať najoptimálnejšiu batériu vyhovujúcu požiadavkám daného automobilového výrobcu. Táto testovacia batéria je následne ľahko škálovateľná do cenovo výhodnej sériovej produkcie.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #autobatéria #InoBat #InoBat Auto