Platforma Digitalnedoma.sk pomôže podnikateľom

Občianska iniciatíva Hackvirus prišla s ďalšou pomocou. Tentokrát pre podnikateľov. Prostredníctvom platformy digitalnedoma.sk si môžu navzájom poskytnúť pomoc, využiť zverejnené zmluvy a návody a ďalšie digitálne služby. Platformu už využívajú desiatky z nich.

14.05.2020 11:53
debata (1)

„Radi by sme podnikateľov viac prepájali,“ povedal spoluzakladateľ iniciatívy Juraj Gago. Aj preto je platforma dostupná pre každého a zdarma.

Okrem vzájomného networkovania, ktoré môže vyústiť až do pomoci, nájdu podnikatelia na platforme aj užitočné zmluvy, návody ako žiadať o štátnu pomoc a ďalšie dokumenty, ktoré im môžu pomôcť lepšie reagovať na vzniknutú situáciu v súvislosti s pandémiou.

Využívať môžu aj benefity, ktoré platforme poskytli nové, domáce aj zahraničné firmy. Ide o konzultácie v oblasti marketingu, rozšírené poistné krytie či technickú podporu. „Firmy svoje služby poskytli rýchlo a zadarmo,“ dodal Dušan Duffek, spoluorganizátor iniciatívy.

Registrácia je pritom rovnako ako pri predchádzajúcej aplikácii pre zdravotníkov jednoduchá. Stačí napísať názov svojej firmy, živnosti alebo neziskovej organizácie a jednotlivec môže služby využívať okamžite.

Digitalnedoma.sk je už druhá platforma z dielne Hackvirusu. Už niekoľko týždňov totiž funguje bezplatná aplikácia smepripraveni.sk, ktorá podobným spôsobom združuje zdravotníkov, nemocnice a medikov. Aj tentokrát jej vytvoreniu predchádzala výzva na zasielanie nápadov od bežných ľudí. Z viac než tristo nakoniec zakladatelia iniciatívy počas hackatonu vybrali jedne konkrétny a pustili sa do jeho technologického riešenia.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hackaton #hackvirus #digitalnedoma