Firma v Humennom ostala bez energie. Sulík podal trestné oznámenie

Rezort hospodárstva podal v stredu 29. apríla trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Dôvodom je situácia v súvislosti s firmou Chemes a. s. Humenné, ktorá napriek súdnemu opatreniu neobnovila dodávky energií pre spoločnosť Nexis Fibers. Minister hospodárstva Richard Sulík v utorok vyzval predstaviteľov firmy Chemes, aby dodávky energií vo svojom priemyselnom parku znovu sprístupnili.

29.04.2020 16:00
debata (16)

„Žiaľ, táto spoločnosť absolútne ignoruje súdne opatrenie, v ktorom je jasne uvedené, že nesmú odstaviť Nexis Fibers od energie. Teraz môže skončiť na ulici všetkých 400 ľudí, ktorí tam pracujú. Je to jasný príklad nerešpektovania súdu a preto som sa rozhodol konať,“ zdôvodnil Sulík podanie trestného oznámenia. Agentúru SITA o tom informoval tlačový odbor ministerstva hospodárstva.

Spoločnosť Chemes, a.s. Humenné vlastní priemyselný park, v ktorom sídli firma Nexis Fibers, zaoberajúca sa výrobou priemyselných vlákien disponuje. Tá musela po odstavení od energií prerušiť výrobu, hoci spoločnosť získala 14. apríla záväzné neodkladné opatrenie súdu, ktorý uložil spoločnosti Chemes povinnosť zabezpečiť nerušenú a priebežnú dodávku energií a médií na základe týždenných zálohových platieb.

To sa však nestalo a zamestnanci Nexis Fibers zostali od pondelka 20. apríla doma, pričom poberali 60 percent platu. Spoločnosť v dôsledku týchto udalostí ohlásila hromadné prepúšťanie, ktoré by sa malo týkať všetkých takmer 400 zamestnancov.

Včera sa s predstaviteľmi spoločnosti Nexis Fibers stretol minister hospodárstva Richard Sulík.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #energie #trestné oznámenie #Chemes Humenné #Nexis Fibers