V Jaguar Land Rover zamestnanci šijú rúška vo farbách značky

Až 22 zamestnancov v nitrianskom závode Jaguar Land Rover Slovakia sa zapojilo do iniciatívy "Spolu to zvládneme" a pustilo sa do šitia rúšok. Môžu si tak zarobiť 100% svojho platu, a to aj počas zastavenej prevádzky. Tá by sa mala obnoviť až 18. mája.

28.04.2020 17:12
rúška, jaguar land rover Foto:
Jaguar Land Rover Slovakia by mal opätovnú výrobu spustiť 18. mája.
debata (1)

Od pondelku tak väčšina zamestnancov, ktorí ostali doma kvôli zatvoreným školám a škôlkam, respektíve z dôvodu zastavenia výroby v režime prekážok v práci na strane zamestnávateľa, opäť chodí do práce.

Rúška v zelenej farbe značky Land Rover šijú priamo v závode, a to pod vedením riaditeľa karosárne Christiana Classona, ktorý rúška navrhol, a taktiež ich aj sám pomáha šiť.

Riadna výroba sa v prevádzke zastavila 20. marca a naďalej v nej ostali len tímy pracujúce na dokončovacích prácach na modeli Land Rover Defender a tímy potrebné pre nevyhnutné prevádzkové činnosti. Ostatní museli ostať doma a ich príjem citeľne klesol. Do opätovného spustenia výroby ostáva necelý mesiac, preto väčšina zamestnancov tento spôsob privyrobenia uvítala.

Okrem tejto iniciatívy automobilka už pomohla v počiatkoch, keď bol nedostatok ochranných rúšok a odevov, a to hneď dvoch nitrianskym nemocniciam.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaguar Land Rover #koronavírus